Information om arrangemanget

Säsongsavslutning med julfest! Se filmen om julgransförsäljarnas subkultur på New Yorks gator! Dessutom blir det dans kring granen och glöggmys!

Film: Tree Man

Varje vinter lämnar François sin fru och sina små barn i Quebec för att bo i en skåpbil på New Yorks gator. Liksom hundratals andra säsongsarbetare säljer han julgranar i stadens finare kvarter. År efter år återvänder François till samma plats på Upper West Side för att skapa magi och julkänsla åt andra samtidigt som han får offra jultiden med sina egna nära och kära.

Tree Man följer François resa under en hel säsong och avslöjar att tiden hemifrån inte alls är så ensam. På New Yorks gator sprudlar varje vinter en familjär subkultur full av kärlek och medmänsklighet. Vi möter kvarterets boende, stamkunderna och de anställda som alla tillsammans blir som François andra familj.

En dokumentär full av bister kyla och mänsklig värme som visar vikten av ett sammanhang!

  • Original title: Tree Man
  • Directors: Jon Reiner, Brad Rothschild
  • Country: Canada
  • Year: 2015
  • Time: 82 minutes

Doc Lounge Varberg

Dokumentärfilm i lyxförpackning: Doc Lounge är för alla som älskar dokumentärfilm, gött häng, livemusik, spännande samtal, och mycket mer!

Utvalda torsdagar blir detta ditt för endast 70 kr! Teatercaféet är alltid öppet med läskande mat och dryck! Mingel och musik kl 19.00. Filmstart kl 20.00. Håll utkik på webben för eventuella ändrarde tider: http://doclounge.se/varberg 

Doc Lounge startades i Malmö 2006. Målet är att visa världens bästa dokumentärer, få ny publik att upptäcka dokumentärfilm, och att fungera som ett forum för diskussion och inspiration som kan leda till förändring i människors liv och i samhället i stort!