Information om arrangemanget

Fara består av fyra musiker som står i spetsen för dagens skotska folkmusikscen: Jennifer Austin, Kristan Harvey, Jeana Leslie och Catriona Price. Med tre fioler och ett piano skapar de en intensiv och passionerad ljudbild, med starka influenser från deras uppväxt omgivna av musik från Orkneyöarna. Nu kommer de till Sverige och gör en kort turné i Halland!

Fara. Foto: Mike Guest.

Efter en nominering för årets "Up And Coming Act" på Scots Trad Music Awards 2015 och framgången för debutalbumet "Cross The Line" (2016), blev de nominerade till BBC Radio 2 Folk Awards "Horizon Award". Fara uppträdde också vid det prestigefyllda evenemanget i Royal Albert Hall 2017, och fick ett fantastiskt mottagande. Under 2017 vann Fara även "Preis der Deutschen Schallplattenkritik" (German Critics Choice Award) och nominerades till årets folkmusikgrupp på Scots Trad Music Awards.

Folkmusik från Orkneyöarna

De fyra rösterna i Fara utgör en färgstark blandning - där varje medlem bidrar med sin musikaliska personlighet. Men den starka fioltraditionen från Orkneyöarna, som de fyra musikerna växte upp med, är limmet som håller dem samman och centralt i deras olika musikaliska karaktärer.

Faras musik är en spännande upplevelse med livfulla arrangemang som är fulla av rika harmonier, energiskt fiolspel och ett drivande pianospel. De blandar egna kompositioner och traditionella låtar från Orkneyöarna och kompletterar med fantastisk sång.

Gruppens andra album "Times from Times Fall" släpptes i oktober 2018. Med albumet, som helt och hållet består av egna sånger och instrumentala spår, vill Fara hylla kulturen som inspirerade dem att bli musiker – det är ett album med rötterna förankrade i Orkneyöarnas själ och folk, som kombinerar den unika fioltraditionen från Orkneyöarna med samtida originalsånger och låtar.

Turné i Halland - i november 2018

Fara består av:

  • Catriona Price
  • Jeana Leslie
  • Kristan Harvey
  • Jennifer Austin

Läs mer om Fara:

Webb: http://faramusic.co.uk
Faras sida på Facebook: https://www.facebook.com/FaraOrkney

Förband: Twelfth Day

Twelfth Day. Foto: Mike Guest.

  • Catriona Price, fiol
  • Esther Swift, harpa

Läs mer om Twelfth Day: www.twelfthdaymusic.com

Turnén ingår i konsertserien STUDIO:

Konsertserien Studio: är ett samarbete mellan Kultur i Halland, Hallands kommuner och lokala arrangörer, med syfte att visa musik som inte syns i det ordinarie konsertutbudet inom folk- och världsmusik, jazz och pop.

Intima konserter och kreativa workshoppar. Folkmusik, världsmusik och modern jazz med spännande artister. Utvalda och inbjudna av Kultur i Halland - Musik. www.regionhalland.se/studio

Konserten i Hylte arrangeras av Kultur i Halland och Hylte kultur och bibliotek.