Information om arrangemanget

FN-dagen firas på Grimeton.

Greger Siljebo och Jakob Petrén "Låtar inifrån" - Ett tätt och lyhört samspel av fiol och piano.

Jakob Petrén och Greger Siljebo.

Låtar inifrån är en genrebefriad blandning av egen och andras musik som av olika skäl fått en plats i de inre rummen. Självfallet lyser duons olika musikaliska rötter igenom, så visst kommer doften av svensk folkmusik, klassisk musik och även en del annat att finnas där. Allvar blandas med humor och förhoppningen är att beröra och samtidigt ge vila och välbehag.

Jakob Petrén - piano

Jakob Petrén växlar obehindrat mellan allt från klassisk musik till rock och pop. Hans mångsidighet som pianist, arrangör och kompositör har gjort honom till en väl ansedd gäst vid radio och TV-produktioner samt vid flera av de större institutionerna både i Sverige och utomlands. Han har kunnat ses i produktioner såsom tex operan Rigoletto, musikaler som Annie, Evigt Ung och My Fair Lady. Jakob har hela världen som arbetsfält och turnérar flitigt i olika konstellationer.

Greger Siljebo - fiol

Med sin musikaliska bredd och nyfikenhet är Greger Siljebo en mycket flitigt anlitad musiker och kapellmästare i olika sammanhang. Senast såg vi honom som Spelmannen i Jönköpings konserthus storsatsning, musikalen "Spelman på taket". Greger äger även rätten att titulera sig riksspelman, och anses av många tillhöra den absoluta eliten inom svensk folkmusik.

På turné hösten 2017:

• 1/10 – Kulturhuset Fyren, Snäckan, Kungsbacka. Konsert kl. 13.00 – fri entré.
  • 13/10 – Gällareds bygdegård, Ullared. Konsert kl. 19.00.
  • 18/10 – Stadsbiblioteket i Halmstad. Lunchmusik kl. 12.00 - fri entré.
  • 18/10 – Teater Albatross, Ätran. Öppnar kl. 18.30. Konsert med Greger Siljebo och presentation av Teater Albatross nya föreställning – När klockorna stannade – fri entré.
  • 24/10 – Världsarvet Grimeton Radiostation, Varberg. Konsert kl. 19.00, FN-dagen firas på Grimeton - fri entré.

Turnén ingår i konsertserien Studio: och arrangeras av Kultur i Halland i samarbete med lokala arrangörer.

STUDIO:

Intima konserter och kreativa workshoppar. Folkmusik, världsmusik och modern jazz med spännande artister. Utvalda och inbjudna av Kultur i Halland - Musik.

STUDIO är ett samarbete mellan Kultur i Halland och Hallands kommuner med syfte att visa musik som inte syns i det ordinarie konsertutbudet inom folk- & världsmusik, jazz och pop.