Information om arrangemanget

Gruppen skapar tillsammans ett verk med fokus på feedback mellan ljud, video och de hjärnvågor som de mäter under performance.

Fotograf: Ari Luostarinen (fotot är beskuret).

JEAN-LOUIS HUHTA – modularsynt
PER HÜTTNER – EEG-performer
STEPHEN WHITMARSH – EEG-controller

www.oneplusoneisthree.org
www.eegsynth.org

Hjärnans tillstånd påverkar ljudbilden som de tillsamman styr mot translika disharmonier, spöklika suggestioner och uppviglande erotismer. De utvecklar Brainwave music, en konstform som sammankopplat musik och neurovetenskap sedan 1960-talet.

Evenemanget inleds med en kort introduktion om tekniken och idéerna bakom verket. Efter performance finns möjlighet att på ett mer ingående sätt diskutera frågor som väckts under konserten.

EEG Synth (beskuren affisch).

INES-serien

INES är en akronym som står för Improviserat Nutida Experimentellt/elektroniskt Sound.

Konserterna sänds live över nätet och ligger sedan kvar: www.inesplay.se

INES-serien våren 2019 arrangeras av Halmstads kommun, Kungsbacka kommun, LJ records och Kultur i Halland.