Information om arrangemanget

We

WE

  • MATTIAS WINDEMO – gitarr, dubbelhalsad tapgitarr, chapmanstick
  • EVA LINDAL – violin, viola
  • JONNY AXELSSON – slagverk, vibrafon

Med sin spännande kombination av nydanande och nytänkande och med de musikaliska rötterna samtidigt stadigt förankrade i traditionen har Mattias Windemo gjort sig känd som en av våra främsta gitarrister. Han har uppträtt på ett flertal stora scener i Sverige och utomlands. Han turnerade under 2013-2014 i Indien, Schweiz, Palestina samt i Norge.

Percussionisten Jonny Axelsson har uppträtt flitigt runt om i världen och samarbetat med kompositörer såsom Johannes Fritsch, Karen Tanaka, Christopher Fox, Christian Wolff och Kevin Volans. Hans soloalbum Percussione con forza blev vald av The International Record review som "best contemporary cd of the year 2000". Hans inspelningar av Zyklus och Kontakte av KarlHeinz Stockhausen blev prisade av KarlHeinz Stockhausen själv och av Györgi Ligeti.

Eva Lindal är en av våra högst respekterade violinister specialiserad på barock, nutida musik och fri improvisation. Under åren 1986-2000 jobbade Eva i Sveriges Radios symfoniorkester. För närvarande frilansar hon och är förutom i gruppen WE medlem i KammarensembleN, Katzen Kapell, MA och Ensemble Lipparella vilka spelar nyskriven musik på barockinstrument.

INES-konserterna sänds live över nätet och ligger sedan kvar: http://www.inesplay.se/

Tidigare konserter finns på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket

Arrangeras av LJ Records, Halmstad kommun och Region Halland - Kultur i Halland.