Information om arrangemanget

Kvällen inleds med en kort konsert på 30 minuter och följs sedan upp med filmen Sonica Sequence, en film om kontaktskapande genom det universella språket musik.

Lisa Nordström och Pether Lindgren. Foto: SebastianPena.

Sonica Sequence

En film av Lisa Nordström och Pether Lindgren.

Sonica Sequence trailer from Monoduo Films on Vimeo.

Sonica Sequence är en film om kontaktskapande genom det universella språket musik.

Lisa Nordström är känd från elektronika-duon Midaircondo. I filmen reser hon runt med sina elektroniska instrument i Japan, Kuba, Cypern och Indonesien. På sin resa låter hon improviserad musik utgöra grunden för möten med lokala musiker som hon aldrig tidigare har träffat.

Idén till projektet föddes år 2012 på Kuba. Sedan dess har ytterligare tre resor gjorts till Japan, Cypern och Indonesien ihop med Pether Lindgren. Det var en omfattande process med album- och filminspelning på samma gång. All musik som skapades under dokumentärinspelningen samlades på skivan Volume som släpptes i november 2017. Musikerna som medverkade i projektet har bakgrunder från vitt skilda genrer som noise, kammarmusik, zar, kör, gamelan, pop, elektroniska inslag, experimentella inslag och latin.

Läs mer: www.sonicasequence.com/about/

Kvällen inleds med en kort konsert på 30 minuter och följs sedan upp med filmen Sonica Sequence.

Konserten ingår i INES-serien och arrangeras i samarbete mellan Kultur i Halland, Teckningsmuseet och LJ Records.

OBS! Just denna konsert i INES-serien livesänds inte, eftersom större delen av kvällen är en filmvisning. Men du kan se andra konserter i INES-serien på www.inesplay.se