Information om arrangemanget

Öppet Hus på Halmstads slott!

Från sommaren 2018 till sommaren 2019 kommer Länsstyrelsen i Hallands län tillsammans med Region Halland – Kultur i Halland, Statens Fastighetsverk, Halmstads kommun och Varbergs kommun genomföra ett jubileumsår för att uppmärksamma färdigställandet av Halmstads slott och Varbergs fästning, då båda byggnaderna firar 400 år. Det övergripande temat är 1600-talet och Hallands långa historia som ett gränsland.

Med anledning av detta bjuder Statens fastighetsverk in till öppet hus på Halmstad slott. Samarrangörer är Kultur i Halland, Länsstyrelsen i Hallands län och Hallands konstmuseum.

Program

Kl 11 öppnar Landshövdingen portarna

Dagen kommer bland annat att bjuda på:

Öppen representationsvåning

En slinga tar er genom representationsrummen och ni får en informationsfolder som guide. Personal finns i varje rum. Det går ej att föranmäla sig utan biljetterna delas ut på plats med start kl 11 samma dag. Av säkerhetsskäl är antalet personer som får vara inne i slottet samtidigt begränsat, därav är även antalet biljetter begränsade. På din biljett framgår det vilken tid du får komma in i slottet. Det är fritt fram att göra vad du vill tills det blir din tur att gå in. Passa exempelvis på att njuta av de övriga aktiviteterna på slottet under tiden.

Visning av källare, trädgården och borggården

10 - 20 minuter långa visningar. Du behöver ingen biljett utan kan hoppa på eller av en visning när du vill. Visningarna är på svenska.

Landshövdingen bjuder på kaffe & kaka i trädgården

Njut av kaffe och en slottsbakad kaka i landshövdingens privata del av trädgården.

"Info Point" i Musikgemaket

Dagens arrangörer finns på plats och svarar på frågor och ger information om sina respektive verksamheter.

För barn

Tipspromenad i trädgården

Slottsjakt i representationsvåningen, i vuxet sällskap. Här gäller den tid ni fått på biljetten.

Musik

Halmstad kammarkör

Separat evenemang på kvällen med Barockdans. Mer information hittar du här.

Tillgänglighet

Inne i representationsrummen finns endast trappor, ingen hiss. Viss promenad i trappor krävs.

Trädgården och borggården går att besöka med rullstol. Underlaget är gräs resp gatsten.

Toalett finns både inne i representationslokalerna och i anslutning till det gamla musikgemaket, från Nissansidan sett. Här finns även en handikapptoalett.

Varmt välkomna!

Arr: Kultur i Halland, Länsstyrelsen i Hallands län, Statens fastighetsverk, Hallands konstmuseum, Hallands kulturhistoriska museum