Information om arrangemanget

Följ med på en magisk musikalisk resa! Vila i stämningsfulla stunder med vindspiskade segel och blåa skogshöjder.

Maria Kalaniemi och Eero Grundström. Foto: Elina Brotherus.

Svalan - finlandssvenska glittrande tongångar, finska nostalgiska pärlor

På konserten klingar de finlandssvenska balladerna, sånger med havsmotiv, känslofulla tangon, maniska jeppomenuetter, de egna kompositionerna samt lyriska stämningar i eftertänksamhet. Dragspelskonstnären Maria Kalaniemi har öst inspiration till musik ur den rika naturen i Norra Karelen. Slutresultatet blir en stark kombination tillsammans med det finlandssvenska själslandskapet.

Maria Kalaniemis och tramporganisten Eero Grundströms skiva Svalan utkom i april 2017. Skivan låg fem månader i sträck bland de tio bästa skivorna på listan World Music Charts Europe. I juli nådde den topplats.

Maria Kalaniemi är en konstnär som har utvecklat sitt eget, synnerligen personliga uttryck utgående från många musikstilar, och har blivit en av Finlands mest respekterade musiker. Under tre decennier har Kalaniemi gjort en omfattande karriär i hemlandet samt utomlands och förnyat uppfattningen om dragspelet och den musik man kan spela på det.

Eero Grundström är en mångsidig och begåvad musiker och tonsättare med tramporgel och munspel som huvudinstrument. Grundström uppträder med många olika ensembler, bl.a. den ryktbara munspelskvartetten Sväng.

Medverkande:

  • Maria Kalaniemi – dragspel och sång
  • Eero Grundström – harmonium och munspel