Information om arrangemanget

Poetry slam i Halland - Tävlingar i scenpoesi!

Poetry slam i Halland. Tävlingar i scenpoesi.

Framför din poesi och se hur den mottas av publiken. Vinnaren och tvåan vid varje deltävling går vidare till Hallandsfinalen i Halmstad - de som vinner där får representera Halland i SM i Poetry Slam som hålls i Malmö under Kristi himmelsfärdshelgen.

Du läser två dikter i grundomgången. Sen blir det en final mellan de två deltagare som fått högst poäng den kvällen, där de läser en tredje dikt. Max 8 poeter per uttagning. Att ställa upp som tävlande är gratis.

Du kan bara anmäla dig till en deltävling åt gången. I mån av plats tas anmälningar även emot i dörren. Om du inte går vidare finns möjlighet att tävla igen i någon av deltävlingarna som kommer efter. Deltagande i fler än en tävling fördelas i mån av plats.

Det är fri entré. Juryn består av frivilliga från publiken som ger poäng för texten och framförandet.

Konferencier: Ronja Möller.

Läs mer och anmäl dig som tävlande här www.regionhalland.se/poetryslam

Poetry slam i Halland 2019

Deltävlingar

• 25 februari 18.00 i Halmstad, Bibliotekscaféet, Stadsbiblioteket.
  • 6 mars 18.00 i Varberg, Lilla teatern, Kulturhuset Komedianten.
  • 12 mars 18.00 i Kungsbacka, Café Trubaduren, Kulturhuset Fyren.
  • 20 mars 18.00 i Falkenberg, Downtown, Brogatan 2.
  • 25 mars 18.00 i Laholm, Stadsbiblioteket.
  • 4 april 18.30 i Hyltebruk, Folkbiblioteket.

Hallandsfinalen 2019

• Hallandsfinalen, 27 april kl. 13.00 i Halmstad, Nissanscenen, Stadsbiblioteket.

Poetry slam i Halland arrangeras av de halländska kommunerna tillsammans med Kultur i Halland. Medarrangör i Falkenberg är Henrik Ström/Knopster.