Information om arrangemanget

Unika produkter säljs av halländska slöjdare och konsthantverkare på Hallands Konstmuseum.I en för dagen tillfällig extra butiksyta hittar du slöjd och konsthantverk av kvalité som presenteras på ett helt nytt sätt.

Besök PopUp-butik lördag 28 februari 12-16

PopUp-butik lörd 28 februari 12-16Här möter du slöjdare och konsthantverkare som berättar om sin "hantverklighet" samtidigt som möjligheten att köpa unika produkter av kvalité finns.

Dagen arrangeras av Kultur i Halland – Slöjd i samarbete med Hallands Konstmuseum. Samtidigt pågår slöjd- och konsthantverksutställningen:

Handmade with love - Halland to Tokyo t/r
心のこもった手作り―ハッランドから東京へ


Tjugotre halländska slöjdare och konsthantverkare är representerade i utställningen som är producerad av Kultur i Halland – Slöjd och har visats på Svenska Ambassaden i Tokyo under hösten 2014. Kärleken till hantverksteknikerna och ett årstidstema är utgångspunkter för utställningen som innehåller närmare tvåhundra nyproducerade hantverksföremål av hög kvalité.

Årstiderna som tema

I Sverige har vi en speciell relation till de fyra årstiderna, vår, sommar, höst och vinter. Även i Japan finns dessa årstidsväxlingar. Årstiderna förenar våra länder, liksom intresset för det handgjorda. I Japan finns ett särskilt intresse för svenskt konsthantverk och slöjd.

Projektet kring utställningen har gett halländska slöjdare och konsthantverkare unika möjlighet till nya erfarenheter, kulturutbyte och nya kontakter. Särskilt samarbetet med Yamanashi Hemslöjd, som sedan många år specialiserat sig på svensk slöjd och konsthantverk i Japan, har varit värdefullt. Vi är mycket hedrade att få presentera grundaren av Yamanashi Hemslöjd, Mikiko Yamanashi, som utställningens invigningstalare.

Utställningen är producerad och arrangeras av Kultur i Halland – Slöjd. Läs mer på www.regionhalland.se/handmadewithlove

För slöjdare och konsthantverkare som önskar medverka i PopUp-butiken finns mer information här