Information om arrangemanget

Akram Khan company

• Tisdag 7 februari kl 19:00 Halmstads Teater
  • Torsdag 23 februari kl 19:30 Kungsbacka Teater

Lekfull dansteater om att följa sina drömmar

Chotto Desh är en magisk dansteater för ung och gammal. En lekfull berättelse om identitet och en ung pojkes barndom. Om föräldrars förväntningar och om vikten av att följa sina egna drömmar. Med sagolika animationer och specialkomponerad musik förflyttar vi oss mellan Bangladesh trafikerade gator och en förtrollad skog. På en sagolik vandring möter pojken såväl en gigantisk elefant som upprörda skogsgudar som lär honom en läxa.

Akram Khan är en av vår tids mest firade och kända koreografer. Med rötter i den traditionella kathakdansen har han utvecklat en egen unik och samtida stil. Han har turnerat världen över och samarbetat med stjärnor så som Juliette Binoche, National Ballet of China och Sylvie Guillem.

Chotto Desh är Akram Khans första verk för familjen och hämtar inspiration från hans egen uppväxt, med en fot i Storbritannien och en i Bangladesh.

Den talade texten framförs på engelska.

Längd: 50 minuter.

Turnerar genom Dansnät Sverige. Arrangör i Halmstad är Halmstad kommun.

Om Rum för Dans

Rum för dans presenterar samtida dans för den halländska publiken, bidrar till utveckling och förnyelse av konstområdet och skapar samtidigt arbetstillfällen för danskonstnärer och andra i branschen. Region Halland, Kungsbacka kommun och Falkenbergs kommun satsar sedan 2011 på denna rörliga institution för dans.

www.rumfordans.se