Information om arrangemanget

Låna hem en uppvisning!

Hemma hos dig.Har du någonsin drömt om att få göra en prinsessgympa i vardagsrummet? Har du ett piano hemma som ingen spelar på? Är du nyfiken på att få en guidad visning av slutna manliga rum i ditt kök? Då ska du boka hem en uppvisning med koreografen Carl Olof Berg.

Alla uppvisningar är mellan 20-30 minuter långa och du väljer om du vill vara ensam åskådare eller bjuda hem så många du vill. Besöken är gratis. Du bokar ett besök genom att ringa 0769-45 44 44 eller personligen till Carl Olof Berg när han finns på följande bibliotek:

  • Tisdag 11 oktober till lördag 15 oktober, Halmstad bibliotek
  • Tisdag 18 oktober till lördag 22 oktober, Kulturhuset Fyren, Kungsbacka
  • Tisdag 22 november till lördag 26 november, Varbergs bibliotek

Carl Olof Berg kommer finnas på biblioteket mellan kl 11:00 och 14:00 och göra hembesök eftermiddag och kväll de ovan nämnda dagarna. Han avslutar sitt besök på varje ort med en föreställning på biblioteket lördag eftermiddag.

Detta är ett samarrangemang av Rum för Dans tillsammans med Halmstad, Kungsbacka och Varbergs kommuner.

Läs mer: www.rumfordans.se

Här följer en kort presentation av de stycken som du kan låna hem:

1. Den guidade visningen

För den här uppvisningen, A guided tour of the men's club, behöver du 1-5 stycken stolar hemma. Det kan vara köksstolar eller pallar som jag ställer i ordning i ditt kök eller vardagsrum innan jag börjar. Här gör jag en uppvisning i form av en 20 minuter lång guidad visning på engelska. Jag berättar om olika slutna manliga rum och du eller ni lyssnar och följer med. Jag avslutar den guidade visningen med en kärlekssång på durspelet Marita. Den här uppvisningen har en lägsta åldersgräns på 15 år.

2. Popquizet

För den här uppvisningen, Bögen och det melankoliska popquizet, behöver du ha ett piano hemma. Det kan vara ostämt eller spelas ofta på, det spelar ingen roll så länge det inte är ett elpiano eller en synth. Här sker en 20-25 minuter lång lågmäld pianokonsert med covers på poplåtar skrivna av män med mitt enmanscoverband Bögen där du som åskådare bjuds in att delta eller bara lyssna. Du får också önska en låt i förväg till popquizet. Låten ska vara skriven av en eller flera män men kan ha framförts av vilken person som helst oavsett kön.

3. Prinsessjympan

I uppvisningen Spänsta med Birgitta framför jag svenska prinsessan Birgittas motions- och bantningsprogram med samma namn från 1967 men bjuder också på en uppvärmningsövning från Isadora Duncan samt en personlig historia. Det tar ca 30 minuter att Spänsta med Birgitta. Du väljer om du bara vill titta på när jag spänstar eller vara med och motionera. Ingen förkunskap krävs.