Information om arrangemanget

Ett kraftfullt dansverk om att vara människa.

• Tis 7 nov kl 19 - Kulturhuset Halmstad
  • Tors 23 nov kl 19 - Falkhallen Falkenberg

Who are U kretsar kring frågor om identitet, hur vi definierar oss själva och vad som särskiljer oss från andra. Det är en föreställning om hur det är att vara människa. Vem är jag? Vem är jag för andra?

I Art of Spectras scenspråk korsbefruktas visuell konst med rörelse, ljus och ljud. Det koreografiska språket är både finstämt och kraftfullt och hämtar energi ur såväl film som kampsport och subkultur. Koreografens egen bakgrund inom breakdance finns med som en resonansbotten. Och i koreografin finns det alltid ögonblick av nerv och ett skyddsnätsfritt risktagande.

Art of Spectras uttryck befinner sig i ständig rörelse, men konstanten är dialog. Dialog med publiken, mellan dansarna, mellan de olika konstnärliga uttrycksformerna, med det omgivande samhället. Och nu undrar de – vem är du?

Foto: Carl Thorborg

Koreografi, regi, musik: Peter Svenzon
På scen: Norikazu Aoki, Joakim Envik Karlsson, Ulriqa Fernqvist, Yukiko Masui
Marc Stevenson Tibio, Staffan Svensson.
Trumpet/ kompositör: Staffan Svensson
Scenografi & kostym: Nåck studios Sthlm.
Ljusdesign: Robert Jadenfelt
Bild: Joakim Envik Karlsson, Josef Atlestam (Eneles Film) & Peter Svenzon
Text: Lina Ekdahl, mfl.
Samproducent: NorrlandsOperan
Residens: Kungsbacka teater/Rum för Dans, Regionteater väst, NorrlandsOperan samt ArtGarage (IT)
Med stöd av: Kulturrådet, Göteborgs kulturnämnd, Konstnärsnämnden, Västra Götalandsregionen

Arrangeras av Rum för Dans. Föreställningen turnerar med Dansnät Sverige.

www.artofspectra.com