Information om arrangemanget

Simone Moreno kommer till Halland med svängiga sånger sjungna på svenska, från den nya EP:n "Mitt Sverige" som släpps i november. Kom och hör den svenskbrasilianska sångerskan och hennes band när de bjuder på svenska favoritsånger med brasiliansk kryddblandning!

Simone Moreno. Foto: Miki Anagrius.

Simone Morenos modersmål är den vackra portugisiskan, men sedan hon kom till Sverige för 15 år sen har hon längtat efter att få sjunga mer på sitt nya språk; svenska. Därför har hon nu spelat in en samling av sina svenska favoritsånger, hämtade från både äldre och nyare artister.

Ny EP och turné i Halland - i november 2017

Simone Morenos nya EP "På svenska" släpptes digitalt den 2 november. Nu kommer hon och hennes band till Halland för en turné på spelställen där vi i publiken kan komma nära.

Du har hört henne i film och tv

Kanske är Simone Moreno mest känd för duetten med Timbuktu "Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)"? Men hon har även varit med i Melodifestivalen med låten "Aiayeh", synts i Håkan Hellström-filmen "Känn ingen sorg" och sjungit i den tv-sända hyllningskonserten för Drottning Silvia vid 70-årsdagen. Simone Moreno har dessutom sjungit för både Paul Simon och Gilberto Gil vid Polarprisutdelningarna!

Musiker på turnén är:

• Simone Moreno, sång
  • Olle Linder, bas
  • Jonas Pomo, keyboards
  • Per Ekdahl: trummor, slagverk
  • Jerker Eklund: gitarr

Turnén ingår i konsertserien STUDIO:

Konsertserien Studio: är ett samarbete mellan Kultur i Halland, Hallands kommuner och lokala arrangörer, med syfte att visa musik som inte syns i det ordinarie konsertutbudet inom folk- och världsmusik, jazz och pop.

Intima konserter och kreativa workshoppar. Folkmusik, världsmusik och modern jazz med spännande artister. Utvalda och inbjudna av Kultur i Halland - Musik.

Läs mer på www.regionhalland.se/studio