Information om arrangemanget

Den skottska gruppen Breabach är på turné i Halland 24 juli–6 augusti.

Breabach.

Breabach är ett av de mest lysande banden på den skottska musikhimlen. 2016 vann de både ’Folk Band of the Year’ och ’Album of the Year’ vid Scots Trad Music Awards.

Bandet bildades redan 2005 och har efter att de slog igenom vid den stora festivalen Celtic Connections bokstavligen turnerat jorden runt. För första gången kommer de i sommar till Sverige.

Breabach har en tydlig fot i den skottska musiken men har också en stor del av songwriter-traditionen i sig. Genom sina resor runt om i världen har bandet dessutom präglats av flera nya intryck. Idag är samtliga medlemmar några av de mest anlitade folkmusikerna i Storbritannien.

Det här är helt enkelt något som inte får missas!

Breabach består av:

• Calum MacCrimmon – säckpipa, whistles, bouzouki, sång
  • Ewan Robertson – gitarr, sång
  • James Mackenzie – säckpipa, flöjt, whistles
  • Megan Henderson – fiol, sång, step dance
  • James Lindsay – kontrabas

Lyssna och läs mer om Breabach på www.breabach.com

Turné i Halland under juli och augusti 2017:

25/7 - Tjolöholms slott (Kungsbacka kommun)

26/7 - Vallåsens värdshus, Våxtorp (Laholms kommun)

28/7 - Galgbergsfestivalen, Halmstad

4/8 - Glommens fiskekrog, Glommen (Falkenbergs kommun)

5/8 - Societetsparken, Varberg

Turnén ingår i kosnertserien STUDIO: och arrangeras av Kultur i Halland i samarbete med Kultur i Väst och de lokala arrangörerna.

STUDIO: