Information om arrangemanget

Med ett namn taget från en populär traditionell sång är Les Poules à Colin en ny tappning på ett beprövat recept - fem barndomsvänner, som fortfarande bor på samma gata, delar en historia av musicerande och familjeband.

Les Poules à Colin.

Les Poules är en dynamisk och kreativ grupp som får människor att vända på sina huvuden vart de än går. Musiken har formats utifrån en grund i Québecks folkmusik, präglad av intryck från den internationella scenen och lokala pubar med slamriga kök. Gruppens sound är en sömlös blandning av deras starka folk-uppfostran och nordamerikanska influenser som sträcker sig från gamla tiders till jazz till dagens musik. Fiol, gitarr, bouzouki, banjo, mandolin, piano, bas och foot stomp bildar en rik och varierad grund för uppfinningsrika arrangemang.

Trots att bandet är väldigt ungt har de redan spelat tillsammans i mer än sex år. De har spelat på stora arenor i Kanada och USA, såsom The Winnipeg Folk Fest, Festival de la Chanson de Tadoussac, Chants-de-Vielles, Festival Mémoire et Racines, Celtic Connections och POP Montreal.

Det här är ett band med framtiden för sig och ett tillfälle som inte får missas!

Medlemmar:

Sarah Marchand / Béatrix Méthé / Éléonore Pitre / Marie Savoie-Levac / Colin Savoie-Levac

http://lespoulesacolin.com

Turné i Halland:

  • 10/5 Stadsbiblioteket i Halmstad kl. 12:00
  • 10/5 Immanuelskyrkan, Halmstad kl. 19:00
  • 11/5 Kulturhuset Fyren, Kungsbacka kl. 18:00
  • 13/5 Kulturfrukost på Kulturhuset Komedianten, Varberg kl. 10:00
  • 13/5 Kvarnen i Kornhult, Hishult kl. 19:00

Konserten i Kornhult, Hishult ingår i konsertserien Studio: och arrangeras av Kultur i Halland i samarbete med Kvarnen i Kornhult www.kvarnenkornhult.com.