Information om arrangemanget

Det finns en del band som vi knappt vet något om men som hemma i USA har en blomstrande karriär. Black Lillies från Knoxville, Tennessee med frontmannen och låtskrivaren Cruz Contreras är ett band man på Rootsy-kontoret nästan trodde var kört att få hit. Men skam den som ger sig. Efter fyra framgångsrika skivor och ett ändlöst turnerande hemma i USA kommer de äntligen för sin första Skandinavienturné!

Med sig under armen har de med sig det pinfärska albumet "Hard To Please" som släpps i Europa i början av januari. Skivan är inspelad och skriven under dramatiska omständigheter. Strax före inspelning bestämde sig två i bandet för att sluta och Contreras hade inte sångerna färdiga som passade bandets nya line-up. För första gången skrev Contreras med kniven på strupen och från det kom mer personliga sånger och ett råare sound. Bandet och recensenterna är överens om att det är deras finaste album hittills.

Bekanta er med bandet genom denna intervju och musikklipp på YouTube

The Black Lillies kommer till oss som ett väldigt levande 6-mannaband. Vi vet att ingen kommer kunna motstå deras talang och musikalitet.

Arr: Bengt-Göte Bengtsson, Studieförbundet Vuxenskolan, med stöd av Region Halland