Information om arrangemanget

Med rötterna i jazz, men med influenser av progg, psych, kraut, rock och avantgarde, så har Tonbruket skapat en alldeles egen plats på den svenska musikkartan. Med en liveplatta i ryggen beger de sig nu åter ut på vägarna.

Tonbruket. Fotograf Jenny Baumgartner.

En konsert med Tonbruket är en upplevelse du sent glömmer. Det är live som kvartettens egensinniga musik får helt nytt liv.

Våren 2018 släppte de sitt livealbum "Live Salvation", ett album som syftar till att fånga själva essensen av vad som är Tonbruket. Tonerna flyter bekymmerslöst mellan mjuk och stillsam folkmusik till svängig jazz för att sedan övergå till ursinnig rock.

Kvartetten består av Dan Berglund, Johan Lindström, Martin Hederos och Andreas Werliin och så har det varit sedan dag ett.

Fyra unika individer som på scen smälter samman för att tillsammans skapa en väloljad maskin där varje kugghjul spelar sin roll. Trots att bandet inte existerat längre än ett decennium har Tonbruket hunnit med en hel del. Utöver att de har turnerat flitigt har de även hunnit släppt fyra kritikerrosade album som alla belönades med varsin Grammis.

Att även deras konserter i Halland kommer vara något utöver det vanliga är det inget snack om. Det är bara att luta sig tillbaka, sluta ögonen och sväva iväg i den drömlika ljudupplevelse som är Tonbruket.

Turné i Halland 14-17 mars

  • Torsdag 14 mars kl. 19.00 – Hylte folkbibliotek, Hyltebruk.
  • Fredag 15 mars kl. 19.30 – Kungsbacka Teater, Kungsbacka.
  • Lördag 16 mars kl. 16.00 – Nissanscenen, Stadsbiblioteket i Halmstad.
  • Söndag 17 mars kl. 16.00 – Laholms Teater, Laholm.

Turnén ingår i konsertserien Studio: och arrangeras av Hylte kommun, Kungsbacka Teater, Jazz i Halmstad, Laholms kommun och Kultur i Halland.

Konsertserien Studio:

Konsertserien Studio: är ett samarbete mellan Kultur i Halland, Hallands kommuner och lokala arrangörer, med syfte att visa musik som inte syns i det ordinarie konsertutbudet inom folk- och världsmusik, jazz och pop.

www.regionhalland.se/studio