Information om arrangemanget

Windbag är en jazzgrupp sammansatt av fyra mycket efterfrågade musiker, alla med spännande och mångfacetterad bakgrund och förenade i en stark förkärlek för bop- och swingmusik.

Windbag.

Windbag är:

  • Leo Lindberg - piano
  • Victor Furbacken - kontrabas
  • William Olsson - saxofoner & flöjt
  • Chris Montgomery - trummor

Leo Lindberg, född 1993 i Stockholm. Har spelat med jazzlegender som Bernt Rosengren, Tommy Koverhult, Fredrik Norén och Henry Grimes för att nämna några. Idag har han en egen trio med Moussa Fadera och Kenji Rabson som spelar regelbundet på Stockholms jazzklubbar. Han ingår även i tenorsaxofonisten Sean Nowells kvintett som spelar både i USA och Sverige. Våren 2010 vann han med sin trio jazztävlingen som anordnades av föreningen Classic Jazz som också gav honom Louis Armstrong-stipendiet på hösten samma år. 2014 vann han Monica Zetterlund-stipendiet och 2015 Faschings Vänners stipendium. 2014 kom debutalbumet Leo’s Bag som fick jättefina recensioner.

Victor Furbacken, uppvuxen i Frankrike, etablerade sig tidigt som basist inom jazz och popmusik både i Göteborg och landet i stort. Har spelat och ingått i band och konstellationer med musiker som Franska Trion, Magnus Lindgren, Fredrik Lindborg, Marmaduke, Our Park, Fabian Kallerdahl, Stefan Sundström, Daniel Norgren, Daniel Lemma, Bäck Brothers, Slowgold, Steget, Anna Järvinen, Hästpojken, bara för att nämna några. Arbetar idag som basist och låtskrivare i en rad sammanhang.

Chris Montgomery är sedan 2011 bosatt i Stockholm. Gick ut musikhögskolan i Göteborg 2005 och har sedan dess turnerat och spelat runt om i Sverige och Europa med de flesta på den svenska jazzscenen. Nuvarande medlem i Rigmor Gustafsson Kvartet, Max Schultz trio, Palle Danielsson Kvartett, Erik Söderlind/Leo Lindberg organ trio och New Blues Transfusion under ledning av Håkan Broström.

William Olsson, träblåsare från Sunne och en av 'bröderna Olsson'. Tog under skoltiden lektioner för Håkan Werling, Gunnar Lindgren och Per "Texas" Johansson, Bernt Rosengren och Ahmet "Haci" Terbilek. Varit medlem i Conny Sjökvists "New Waves" och spelade med bl.a. Kjell Jansson, David Bäck, Matti Ollikainen, Leroy Lowe, Horace Parlan, Putte Wickman, Peter Jansson, Harald Svensson. Har arbetat som musiker på Västanås teater, Stockholms stadsteater och Den Nationale Scene i Bergen. Idag fördelas tiden mellan teatermusik, gruppen More Than a Pair, och den egna jazz- och folkmusiken.

Varbergs Jazzdagar 4-8 juli 2018

Fem dagar med svängig jazz och blues. Programmet presenteras av Varbergs kommun i samarbete med Jazzcorner och Kultur i Halland.

Parkmusiken, Varberg: https://www.varberg.se/upplevagora/kultur/arrangemang/parkmusiken.4.7f5983ed15bd8f2b8211869.html