Information om arrangemanget

Bokpratstafett och fortbildning kring erfarenheter från projektet Läskonster med Christine Wennerholm (från Gävleborg/Uppsala) och Ann Marberg (från Värmland). Samtal om ny litteratur för barn och unga. Metoder för att förmedla litteratur till barn och unga.

Läskonster – ett fyrverkeri av möjligheter!

Välkomna till 2011 års Bokpratstafett med lässtimulans som tema!

När? Onsdagen den 2 februari mellan 9.00-16.00 Fika för- och eftermiddag ingår, lunch betalar var och en själv men vi kan samordnar det om önskemål  finns.

Var? Kyrkans hus, Falkenberg

Hur? Anmäl er senast den 26/1, helst via e-post: maria.ehde-andersson@regionhalland.se (obs! ny e-postadress från 2010!)

Nu fortsätter vi med det framgångsrika konceptet från förra året och knyter ihop teori och praktik kring böcker och läsfrämjande genom att dela dagen i två delar:

Program förmiddagen

LÄSKONSTER: nya former för lässtimulans.
Det ville vi, så tänkte vi, så gjorde vi och så blev det! Vad gör vi nu?
Genomgång av projektet med tips och idéer om hur man kan arbeta med lässtimulans för barn och unga.

Med Christine Wennerholm, Länsbibliotek Gävleborg/Uppsala och Ann Marberg, Länsbiblioteket i Värmland

Program eftermiddagen

Bokpratstafett

Vi pratar  om och tittar på  förlagsböckerna. Räkna med att hinna presentera 1 (=en) bok var! Ta den bästa eller värsta, den som sticker ut mest eller den som behöver draghjälp! Försök att undvika de ”självklara” eller ”självgående” titlarna! Hinner vi med fler böcker så är det bara roligt!

Regler för Bokpratstafetten

  • Var och en har 3 minuter per bok för att berätta om den boken man läst. Säg gärna något om vem som kan tänkas läsa boken – ålder, kön, mm. Om den ingår i en trend eller tradition? Passar den för högläsning? Lässvaga? Bokslukare?
  • Vi går laget runt så att alla får presentera några av de böcker man läst. Vill någon vis/testa nya modeller för bokprat så är det bara roligt!
  • Räcker tiden så går vi flera varv!
  • Vi fokuserar på boktitlarna, förlagen får komma i andra hand. Visa av erfarenheten vet vi att vi inte kommer att hinna med alla böcker vi fått från förlagen. Är det någon som under sina 3 minuter hinner berätta utmärkande drag för förlagsutgivningen så är det bra.