Information om arrangemanget

Tio filmare ges möjlighet att presentera sitt projekt för SFI's dokumentärfilmskonsulent Cecilia Lidin och för dokumentärfilmaren Carl Javér, samt för de övriga deltagarna. Tillsammans får vi ta del av varandras synpunkter och perspektiv som ska vara till hjälp för att komma vidare med filmprojekten. I en trygg och inspirerande miljö ges plats för fördjupade samtal om dokumentärfilmarens arbete att bära sin berättelse från idé till färdig film.

DokumentärfilmseminariumProgram

Fredagen den 27 mars 9.00 – 17.00
Work-in-progressdagen

Tio filmare presenterar sitt projekt för SFI's dokumentärfilmskonsulent Cecilia Lidin och för dokumentärfilmaren Carl Javér, samt för de övriga deltagarna.

Antal platser: 10 (Företräde ges till halländska filmare som har ett filmat material att presentera. Först anmäld ges först plats.)

Observatörsplatser: 15

Lördagen den 28 mars 9.00 – 16.00
Workshopdagen

Fördjupning i dokumentärfilmsmetoder och praktiskt arbete. Med Carl Javér.

Antal deltagare: 30

Medverkande

Carl Javér. Dokumentärfilmare, aktuell med filmen Freak Out! Carl har lång erfarenhet av dokumentärfilmsskapande, som regissör, fotograf, klippare och producent. Under 90-talet samarbetade han med Anders Berglund, och tillsammans gjorde de uppmärksammade dokumentärserier för tv, exempelvis Skolan, Sjukhuset, och Heroin. Se mer: www.dokumentarfilm.se

Cecilia Lidin. Dokumentärfilmskonsulent på Svenska Filminsitutet sedan 2011. Cecilia är utbildad inom film och journalistik på Köpenhamns universitet och i Berkeley, USA. Hon har sedan studietiden arbetat med dokumentärfilm på olika sätt och i flera länder. Bland annat som konsulent för EDN (European Documentary Network), konstnärlig ledare för Odense filmfestival, ansvarig för European Storytellers, Head of Studies på Zagreb Dox Prod. Innan hon blev dokumentärfilmskonsulent var Cecilia Lidin chef för EDN. Hon anses vara en nyckelperson inom den europeiska dokumentärfilmen.

Anmälan

Frågor och anmälan skickas till: anna.k.eriksson@regionhalland.se senast 13 mars.

Bifoga projektbeskrivning och länk till bildmaterial om du vill presentera ett filmprojekt. Ange i anmälan om du vill övernatta och om specialkost önskas. Du betalar när du fått bekräftelse av anmälan.

Läs mer om Kultur i Halland - Film: www.regionhalland.se/film