Information om arrangemanget

Vi välkomnar i Halland verksamma keramiker, bild och formkonstnärer och keramiskt intresserade till denna kostnadsfria träff i Hallands konstmuseums magasin på Slottsmöllan, Halmstad.

Till denna träff har vi bjudit in en av norra Europas ledande arkeologiska keramikexpert, Fil dr Torbjörn Brorsson. I en taktil föreläsning får vi se och känna på den keramiska utvecklingen från bronsålder till samtid. I magasinet tittar vi sedan på keramiska föremål som människor lämnat efter sig under en period av svindlande 5000 år. Även visning av magasinets nutida keramiksamling ges av Anneli Adamsson, Intendent/avdelningschef för utställningar och samlingar och Andreas Johansson, Intendent. Vi bjuder på smörgås och kaffe.

Välkommen att nätverka och inspireras!

Plats: Slottsmöllan, huvudentrén (Ingång: E/RÖD), samling vid Obelisken.
Tid: onsdag 30/5 kl. 17.30–20.00
Begränsat antal platser.
Sista anmälningsdag 17 maj
Glöm ej att ange ev. allergier/specialkost.
Endast föranmälan till: konstihalland@hallandskonstmuseum.se

Torbjörn Brorsson

Torbjörn Brorsson. Kontoret för Keramiska Studier.Fil dr Torbjörn Brorsson, är arkeolog och har disputerat vid universitetet i Kiel 2005. Han driver Kontoret för Keramiska Studier (KKS) som är en arkeologisk forskningsresurs med inriktning på både förhistorisk och historisk keramik.

"Mina främsta uppdragsgivare är olika grävande institutioner, men har även samarbete med flera universitet. KKS uppdrag och egna projekt kommer huvudsakligen från Sverige, men jag är också involverad i projekt i bland annat Danmark, Norge, Tyskland, Nederländerna, Polen och på Island. Det drivande är mitt stora intresse för keramik och dess koppling till både förhistoriska och historiska sammanhang."

Keramikåret 2018

Denna träff sker i samarbete mellan Kultur i Halland – Slöjd, Kultur i Halland – Kulturarv och Konst i Halland/Hallands Konstmuseum och ingår i satsningen Keramikåret 2018.

Sigill Keramikåret 2018Var med och synliggör och ta del av keramiken i Halland via Instagram, Facebook och Twitter under taggarna #keramikåret2018 och #keramikihalland

Mer om Keramikåret 2018 hittar du på www.regionhalland.se/keramikaret2018