Information om arrangemanget

Grundläggande kurs i produktfotografering med målet att hjälpa den oerfarne att själv kunna ta bättre bilder på sina produkter/föremål. Få fototips genom teori och praktik under en heldag ledd av professionella fotografer. Johanna Herbst och Rickard Olausson handleder.

Foto: Johanna HerbstUtbildningsdagen vänder sig till verksamma formgivare, slöjd- och konsthantverksutövare.

Deltagarna ombeds ta med en eller ett par egentillverkade föremål och egen ”hemmakamera” (dvs mobilkamera till systemkamera).

Halva utbildningsdagen ägnas till teori och förevisande av olika tekniker i helklass för att sedan fortsätta praktiska övningar i grupper. Grupperna delas in beträffande kameratyp och framförallt vad de önskar att avbilda.

Den teoretiska delen inleds med grundläggande ljusteori och en diskussion om bildberättande genom fotografi. I den praktiska delen arbetar vi med befintligt ljus, enkla ljusformare och ljuskällor (reflexskärmar, kartonger, lakan, skrivbordslampor m.m.).  Skulle det finnas efterfrågan från de kursdeltagare som har en kamera med inbyggd blixt visas enskilt för dem olika tips och tekniker.

Kursen leds av Johanna Herbst och Rickard Olausson från Skvader media AB http://www.skvadermedia.se/. Båda är professionella fotografer och har undervisat på Fotoskolan i Göteborg.

  • Minst 10 och max 15 deltagare.
  • Kostnad 600 kr inkl moms.
  • Fika ingår, ej lunch.

Anmälan senast: 2/10 under museets öppettider till 0346 – 88 61 25.

Kultur i Halland - Slöjd i samarbete med Falkenbergs museum - Designmuseet i Halland.