Information om arrangemanget

Vill du vara med och skapa nya former för kultur och hälsa i Halland? Välkommen till Open Space på Löftadalens folkhögskola 18/11 kl 13-18.

Hjärnan, ja hela människan mår bra av kultur i alla former. Kultur och hälsa är ett hett område och mycket forskning pågår. Region Skåne har haft ett lyckosamt pilotprojekt med kultur på recept där det friska hos deltagarna har fått utrymme att växa. I Halland driver Hallands bildningsförbund den stora satsningen med kultur för äldre; Kultur för livet. Men vad mer kan vi göra?

Konst i Halland och Kultur i Halland/Slöjd och Konsthantverk vill nu öppna för nya utvecklings- och samarbetsmöjligheter. Vi välkomnar dig – konstnär, slöjdare, konsthantverkare, politiker, tjänsteman, expert – som brinner för kultur och hälsa.

Ta med ditt engagemang och möt andra som är lika intresserade till en dag där deltagarnas frågeställningar står i centrum. Detta seminarium formas helt och hållet utifrån deltagarnas tankar, idéer och frågor. Det finns en klar struktur och ledning som säkrar att alla kommer till tals på lika villkor. Du får en möjlighet att skapa nya nätverk och samtala om frågor som du tycker är viktiga.

Seminariet är kostnadsfritt. Vi bjuder på fika.

Anmälan

Antalet platser är begränsat till 50 personer, så först till kvarn gäller. Endast föranmälan till konstihalland@hallandskonstmuseum.se senast den 10/11. Ange kontaktuppgifter, verksamhetsområde samt ev matallergi. Obs! Anmälan är bindande. Meddela om du får förhinder så att platsen kan ges till någon annan.

Alla deltagare kommer att få en dokumentation efter seminariet, inklusive kontaktuppgifter. Vill du inte ha ditt namn med, uppge det i anmälan.

Varmt välkommen till en dag som kan inspirera till nytänkande, skapande och utveckling!

Hitta till Löftadalens folkhögskola

Skolan ligger på en klippa vid Kattegatt, 4 mil söder om Göteborg och 3 mil norr om Varberg. Adress Folkhögskolevägen, Åsa.

Med tåg eller buss

Från Göteborg går det pendeltåg till Kungsbacka där buss 732 till Åsa ansluter. http://www.vasttrafik.se/

Från Varberg åker du med buss 615 till Frillesås. Byte till 732. http://www.hallandstrafiken.se/  Hållplats Åsa Idrottsplats, ca 200 meter från skolan.

För hemresa efter klockan 18 kan man även åka både söderut och norrut med Öresundståget från Åsa station. http://www.oresundstag.se/sv/Startsida-Otag/

Med bil

Från Göteborg 45 km och från Kungsbacka 18 km, avfart nr 58 mot Fjärås/Åsa.

Från Varberg 35 km och avfart nr 57 mot Frillesås/Åsa.

Folkhögskolevägen, där skolan ligger, finns vid Åsa samhälles södra in-/utfart. Man tar av i riktning mot havet. Folkhögskolevägen tar dig sedan hela vägen upp till skolans grindstolpar, där skyltar visar vägen till entré och parkering.

Konst i Halland

Sedan 2011 driver Region Halland och Hallands Konstmuseum ett regionalt resurscentrum för konst – Konst i Halland – med uppdrag att främja konstutvecklingen i regionen.

Open Space - om konstutveckling i Halland är Konst i Hallands årliga seminarium och ett sätt att enligt samverkansmodellen nå kommun- och regionpolitiker, kulturtjänstemän, konstnärer, konsthantverkare och andra intresserade konst- och kulturaktörer.