Camilla Bondesson - Behind the Womans eyes

Ett av de två halländska filmprojekt som valts ut till utvecklingsprogrammet Doc Out West är Camilla Bondessons dokumentärfilmprojekt "Behind the womans eyes".

Camilla Bondesson, född 1970 och bosatt i Haverdal lite utanför Halmstad, har en bakgrund i fotobranschen med försäljning. Hon har även under många år varit inom musikbranschen som sångerska, låtskrivare och musikproducent.

Sedan 2012 har hon varit verksam inom film i det egna företaget Ultraflicka med musikvideos, reklamfilm och hon har gjort en dokumentärfilm om sin mormor Margot Remdha "Min mormor balettfröken" som hade premiär våren 2016.

Camilla Bondesson.

Här beskriver Camilla själv sitt filmprojekt:

Jag har påbörjat ett filmprojekt som jag kallar ”Behind the Womans eyes”. Filmen baseras och utgår ifrån filmade intervjuer med kvinnor som har flytt till Sverige och deras olika livsöden. Jag följer också några av dem i vardagen och vad som händer omkring dessa kvinnor, i glädje och i sorg. Jag söker svar på det som jag tror många andra svenskar också undrar om. Bekräftar att jag har fler fördomar än vad jag trodde och inser också hur naiv jag är.

Projektet innebär många spännande och nya fina relationer men också en mörk verklighet som kryper närmare.

Jag vill belysa kvinnans situation som är otroligt svår och komplicerad,  särskilt i vissa delar av världen.

Jag vill inte att filmen ska vara journalistisk (även om det berör det fältet) utan en film där man känner att det kvinnorna berättar in i kameran, berättar dom för en vän och att det är förutsättningen för att få insikt , känna och förstå. Det är så jag vill att tittaren ska känna när de ser filmen, att de är en vän.

En man till en utav kvinnorna jag filmar som flytt från Syrien sa till mig: "Vi måste 'förstå' för att kunna integrera i vårt samhälle i Sverige – Prata inte OM mig, prata MED mig!" Det sammanfattar mitt syfte och kärnan med filmen.