Noomaraton

Välkommen till NOOMARATON i Halland, tävlingen där ni gör film på tid! Du och ditt lag har 24 timmar på er - det enda ni får veta är tre platser, tre föremål, ett tema.

Noomaraton. Tävlingen där man gör film på tid!

NOOMARATON är tävlingen där deltagarna gör film på tid. Lagen har 24 timmar på sig - det enda de får veta är tre platser, tre föremål, ett tema.

Noomaraton 2018

I år anmälde sig 12 lag till Noomaraton i Halland. Årets hemliga tema avslöjades kl 9.00 på lördagen 2 september och filmerna skulle lämnas in kl. 9.00 på söndagen.

  • Årets tema: Viskningar och rop
  • Tre platser: Vid ett monument eller en staty, I en spegel, På en scen
  • Tre föremål: Röstsedel, Linjal, Knytblus

Vinnare av NOOMARATON i Halland 2018

Glada vinnare.

Vinnande film: Viskande lögner

Lagnamn: TheRealSkoog
Namn: Mattias Skoog, Nova Skoog

Motivering:

En film som använder förutsättningar på ett kreativt och finurligt sätt, som tar folksagan till hjälp för att dra paralleller med vårt politiskt klimat.

Värdig tvåa och wild card blev filmen: Jag väljer dig

Lagnamn: LB Productions
Namn: Luis Boström

Motivering:

En film som på ett finstämt och organiskt sätt tar vara på förutsättningar och tema ur ett barns perspektiv, samt avslutningsvis levererar en komisk tvist.

Om Noomaraton 2018

  • 1-2 september: Regionala tävlingar i hela landet.
  • Söndagen 2 sept kl 18.00: Regionfinal.
  • Lördagen 29 september: Riksfinal på Filmhuset i Stockholm.

Läs mer om tävlingen på Noomaratons webbplats 

Regler

Reglerna för NOOMARATON är desamma i alla deltagande regioner. För kompletta regler kring filmlängd, lagmedlemmar etc se www.noomaraton.se/tavlingsregler

OBSERVERA de skärpta jurykriterierna: Att förutsättningarna (tema, platser och föremål) fyller en funktion för handlingen och visualiseras är centralt för juryns bedömning.

För att er film ska kunna gå vidare i finalen, måste den uppfylla alla kriterier. Filmerna får EJ överträda max 5 minuter och 0 sekunder (prick). Filmerna får inte bryta mot upphovsrätten, dvs inte innehålla bilder eller musik som är upphovsrättsskyddade. Juryn vid regionfinalen kontrollerar detta.

Riksfinal

Riksfinalen äger rum på Filmhuset i Stockholm lördagen den 30 september. Finalisterna består av två filmer från varje deltagande region/län. En riksjury utser årets bästa Noomaratonfilm. Riksfinalens pris kommer från de regionala resurscentrumen.

Se tidigare gjorda filmer på Kultur i Halland - Films konto på youtube

Om du vill länka till den här sidan kan du använda länken: www.regionhalland.se/noomaraton