Hello world!

Var med på seminariedagen Hello World! Om film för unga - lokalt och globalt! En seminarieeftermiddag med inspirerande och färska exempel för alla som jobbar eller vill jobba med barn och unga, med film och global kommunikation.

Vi knyter ihop världen med film under en intensiv eftermiddag med erfarna föreläsare och filmare.

Bilderna säger mer än tusen ord - hur ska vi göra oss förstådda med dem? Hur kan jag skapa bilder så att andra förstår men inte missförstår? Hur kan jag som lärare enkelt använda och förstå film, bild och ljud i min undervisning?

Vi bjuder på filmfika och ett intensivt seminarieprogram som avslutas med skolbio-filmvisning! Konferencier: Anna Öst.

Barn får gärna medtaga föräldrar!

När: Fredagen den 7 september kl. 13-17.30.

  • Kl. 13 - 15: Seminarieprogram under Barnfestivalen.
  • Kl. 15.00 – 15.30: Filmfika med mingel
  • Kl. 15.30 - 17.30: Film.

Var: Bio Capitol, Varberg

För vem: Lärare i alla ämnen, intresserade, filmare, fritidspedagoger, rektorer, föräldrar, kulturarbetare. Barn och unga är särskilt välkomna med föräldrar och vänner till filmvisningen!

Anmäl att du kommer (max 200 deltagare) till: anna.k.eriksson@regionhalland.se 

Program kl. 13.00 – 17.30:

Hello World!

Kulturföreningen Seek You Seek You arbetar med elever i alla åldrar som får kommunicera med skolor i andra länder. Presentation av och inbjudan till att delta i projekt Hello World! Young in Creative Communication, där film är en viktig del. Sedan 2011 har man årligen genomfört en global utsändning över internet på FN-dagen från Världsarvet Grimeton med elever i huvudrollerna. En sådan utsändning ingår bl.a. också i projektet.

Internationellt!

IYMS – Internationell Youth Media Summit – är ett internationellt nätverk med många unga filmare och aktivister. Ta del av erfarenheterna! www.iyms.org

Filmkompetens i vår närhet!

Film i Halland, Kulturskolorna i Halland, Sturegymnasiets Filmlinje i Halmstad, och Forum för Visuell Praktik är exempel. Här möter du representanter, utbildare och entusiaster, som alla arbetar med film på olika sätt. Akademi Valand berättar om den nya filmpedagogiska utbildningen.

Filmfika och animerat mingel

Kolla in animationsboxen och förstå hur den fungerar. Dina ciceroner på plats har erfarenhet av att göra animerad film med skolelever. Bl a Mehayla Chamaleh och Frida Talik.

Filmriket

En plattform för film i skolan presenteras. www.filmriket.nu

Filmhandledningar från Filminstitutet

Filminstitutets Barn och Ungas medarbetare Anna Håkansson presenterar senaste filmhandledningar. Hur kan jag visa ett modigare filmutbud i klassrummet? www.filminstitutet.se

Filmfestival för Mänskliga Rättigheter - MRF som skolbio!

I Kungsbacka arbetar man aktivt med filmer om mänskliga rättigheter och antirasism i sitt skolbioprogram. Ta del av deras erfarenheter. Hur kan din kommun och skola erbjuda denna möjlighet? Caroline Wingolf presenterar.
http://mrfilmfestival.se/

Filmavslutning på dagen: BIO!

Ur filmen The Tower.

Exklusiv smygpremiär: The Tower. Träffa regissören Mats Grorud. http://cinenicfilm.se/the-tower/

Bio Capitol, Skolbio Varberg och Varbergs Filmklubb presenterar rykande färsk film.

Alla unga är välkomna att ta med en förälder! Åldersgräns 11 år.

The Tower

Warda som är 11 år, bor i flyktinglägret Bourj el Barajne i Libanon. Här har palestinska flyktingar bott i 70 år. Det är trångt och när en ny generation tillkommer bygger man en till våning på höjden. Warda utforskar sin familjs historia som vinglar sig upp genom huset, våning för våning.

Arrangörer och medverkande

Kulturföreningen Seek You Seek You - Youth in Creative Global Communication, Kultur i Halland - Film, Bio Capitol, Resurscentrum Film i Halland, Katrinebergs folkhögskola, Sturegymnasiets filmlinje, Kulturskolorna i Halland, Forum för Visuell praktik m.fl.

Kom och fira BARNFESTIVALEN i Varberg 7 – 9 september
www.varberg.se/barnfestival