Aktualiteter och nyheter om film

• 22 mars 2019

Dags för Svenska Filmdagarna i Laholm

Den 23:e upplagan av Svenska filmdagarna arrangeras 23 – 31 mars i Laholm. Festivalen har fokus på svensk film.

• 7 mars 2019

Filmmara under Svenska filmdagarna

Vill du tävla i årets filmmara under Svenska filmdagarna i Laholm? Gör en film på 24 timmar med det tema som skickas ut vid start, torsdag den 28 mars klockan åtta på morgonen!

• 27 februari 2019

Johanna Andersson deltar i årets Tempo Meet-up

Snart börjar 20:e upplagan av TEMPO dokumentärfestival, 4-10 mars i Stockholm. Kultur i Halland – Film har utlyst möjligheten att vara med i talangprogrammet Tempo Meet-up, och i år är det filmregissören Johanna Andersson från Halmstad som deltar.

• 25 januari 2019

Traditionsenligt nätverksmingel under filmfestivalen

Region Hallands filmverksamheter ordnar traditionsenligt nätverksmingel under Göteborg Filmfestival!

• 18 januari 2019

Göteborg Film Festival invigs även i Halland

När Göteborg Film Festival invigs den 25 januari kommer invigningen och filmerna visas på hela 35 biografer runt om i Västsverige. I Halland kan du se livesändningen från invigningen i Kungsbacka och i Vessigebro.

• 9 januari 2019

Kortfilmen På din Story får premiär i Göteborg

Emma Pål Brunzell, filmare bördig från Kungsbacka, har fått sin film "På din Story" antagen till Göteborg Filmfestivals kortfilmsprogram.

• 8 januari 2019

Dokumentärfilmare sökes!

Vi söker dig, dokumentärfilmare i vardande, som vill träffa likasinnade och utveckla ditt eget projekt. Sök till Tempo Meet-up!

• 29 oktober 2018

"Sova över" är utvald till Novemberfestivalen

Kortfilmen "Sova över" av Jimi Vall Peterson är en av de åtta filmer som valts ut till att vara med på Novemberfestivalen i Trollhättan. Filmen gör därmed sällskap med de två filmer som direktkvalificerades i den halländska regionfinalen PLAY.

• 1 oktober 2018

Är du filmare 18-26 år och vill vara med i Reflektor?

Reflektor, Filminstitutets talangprogram under Novemberfestivalen, fortsätter in på år två! Den 23-25 november välkomnas unga filmare från varje filmregion i Sverige till spännande föredrag, samtal och filmvisningar.

• 24 september 2018

Vinnare i PLAY kortfilmsfestival

PLAY kortfilmsfestival gick av stapeln söndagen den 16 september i Figarosalen i Halmstad. Här presenteras alla vinnare.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 724, 25, Nästa,