Aktualiteter och nyheter om film

• 10 oktober 2017

Premiär för "En enkel till Manilla"

I filmen "En enkel till Manilla" berättar Jan-Olof Nilsson historien om andra världskriget sett ur en ung flickas perspektiv. Dokumentären har premiär den 21 oktober på biograf Storan i Falkenberg.

• 27 september 2017

Biopremiär för Efter Inez

Karin Ekbergs uppmärksammade film Efter Inez har premiär på bio den 29 september.

• 21 september 2017

Vinnare av PLAY 2017

Årets PLAY Kortfilmsfestival för Halland avgjordes söndagen den 17 september i Figarosalen i Halmstad.

• 7 september 2017

Vinnare av Noomaraton i Halland

Totalt nio lag tävlade i årets Noomaraton i Halland. I lördags morse fick de ett mejl med förutsättningarna kl. 9.00. och kl. 9.00 på söndagen var det målgång. Det blev sex filmer som tog sig i mål och hade alla kriterierna med i sin film.

• 30 augusti 2017

Gör film på tid!

Noomaraton är tävlingen där man gör film på tid. Du och ditt lag har 24 timmar på er – det enda ni får veta är tre platser, tre föremål, ett tema. Start den 2 sept 2017 kl 9.00!

• 13 juli 2017

Tävla med din egen kortfilm!

PLAY är den regionala uttagningen till Novemberfestivalen, en arena för ung svensk film som ibland kallas "SM i ung kortfilm". Filmare från hela Halland mellan 16-26 år är välkomna att delta, oavsett genre!

• 28 juni 2017

Det 12:e International Youth Media Summit arrangeras i Halland

Deltagare från mer än 20 länder skapar film och samtalar om mänskliga rättigheter under International Youth Media Summit 2017 (IYMS), som arrangeras på Katrinebergs folkhögskola 28 juli– 8 augusti med Region Halland/Kultur i Halland – Film som värd. Vi bjuder också in till två offentliga arrangemang i anslutning till IYMS.

• 24 maj 2017

Hallands deltagare till Doc Out West är utsedda

Två reflekterande dokumentärfilmprojekt om konstnärskap respektive kvinnor på flykt, har valts ut av Kultur i Halland – Film att delta i utvecklingsprogrammet Doc Out West. Deltagande filmare från Halland är Camilla Bondesson och filmarduon Eva och Jörgen Persson.

• 17 maj 2017

Föreläsning med filmproducent Annika Hellström

Filmresurscentrum bjuder in alla filmare i Halland till en föreläsning med producenten Annika Hellström: Om olika aspekter att tänka på inför ett arbetsliv i filmindustrin. Kom och lyssna på Annika Hellström måndagen 22 maj kl.13.00-16.30 i filmhuset på Katrinebergs folkhögskola.

• 17 maj 2017

Robin Gustafsson deltar i Talangdagarna

Robin Gustafsson från Slöinge är utsedd till Kultur i Halland – Films deltagare i Talangdagarna på Fårö i samband med Bergmanveckan, den 26 - 30 juni 2017. Kultur i Halland står för resa och deltagaravgift.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 721, 22, Nästa,