Aktualiteter och nyheter om film

• 13 juli 2017

Tävla med din egen kortfilm!

PLAY är den regionala uttagningen till Novemberfestivalen, en arena för ung svensk film som ibland kallas "SM i ung kortfilm". Filmare från hela Halland mellan 16-26 år är välkomna att delta, oavsett genre!

• 28 juni 2017

Det 12:e International Youth Media Summit arrangeras i Halland

Deltagare från mer än 20 länder skapar film och samtalar om mänskliga rättigheter under International Youth Media Summit 2017 (IYMS), som arrangeras på Katrinebergs folkhögskola 28 juli– 8 augusti med Region Halland/Kultur i Halland – Film som värd. Vi bjuder också in till två offentliga arrangemang i anslutning till IYMS.

• 24 maj 2017

Hallands deltagare till Doc Out West är utsedda

Två reflekterande dokumentärfilmprojekt om konstnärskap respektive kvinnor på flykt, har valts ut av Kultur i Halland – Film att delta i utvecklingsprogrammet Doc Out West. Deltagande filmare från Halland är Camilla Bondesson och filmarduon Eva och Jörgen Persson.

• 17 maj 2017

Föreläsning med filmproducent Annika Hellström

Filmresurscentrum bjuder in alla filmare i Halland till en föreläsning med producenten Annika Hellström: Om olika aspekter att tänka på inför ett arbetsliv i filmindustrin. Kom och lyssna på Annika Hellström måndagen 22 maj kl.13.00-16.30 i filmhuset på Katrinebergs folkhögskola.

• 17 maj 2017

Robin Gustafsson deltar i Talangdagarna

Robin Gustafsson från Slöinge är utsedd till Kultur i Halland – Films deltagare i Talangdagarna på Fårö i samband med Bergmanveckan, den 26 - 30 juni 2017. Kultur i Halland står för resa och deltagaravgift.

• 2 maj 2017

Kortfilmen Mellanrum till festival i New York

Albin Glasells kortfilm MELLANRUM visas på science fictionfilmfestivalen The Philip K. Dick Film Festival i New York.

• 21 april 2017

International Youth Media Summit hålls i Falkenberg

Deltagare från mer än 20 länder skapar film och samtalar om mänskliga rättigheter under International Youth Media Summit 2017 (IYMS), som arrangeras på Katrinebergs folkhögskola 27 juli-9 augusti.

• 11 april 2017

Tre personliga regissörer knyts till nytt utvecklingsprogram för dokumentärfilmare

Doc Out West är en satsning som Kultur i Halland lanserar tillsammans med FilmCloud och Film i Värmland. Två personer från varje region får ett stipendium på 10 000 kronor vardera och möjligheten att under tre träffar utveckla sina filmprojekt i möte med varandra och med etablerade dokumentärfilmsregissörer.

• 29 mars 2017

Deltagare till Talangdagarna på Fårö sökes!

Kultur i Halland - Film söker en deltagare till årets upplaga av Talangdagarna på Fårö i sommar,  26 - 30 juni 2017! Talangdagarna på Fårö är en mötesplats för filmare från hela landet: Fem skräddarsydda dagar med gäster, filmvisningar, nya bekantskaper och utflykter, samtidigt som Bergmanveckan pågår.

• 29 mars 2017

Dokumentärfilmare sökes till utvecklingsprogram!

Doc Out West är ett utvecklingsprogram som vänder sig till dokumentärfilmare i regionerna Halland, Värmland och Västra Götaland. Programmet består av nätverksträffar med fokus på utveckling av det egna dokumentärfilmsprojektet och ett stipendium på 10 000 SEK. Vi söker nu dig som är i färd med att göra din nästa film.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 720, 21, Nästa,