Aktualiteter och nyheter om film

• 14 september 2018

Årets Doc Out West är igång

Sammanlagt 10 filmare från Halland ansökte om att delta i årets Doc Out West. Programmet består av nätverksträffar med fokus på utveckling av det egna dokumentärfilmsprojektet och ett stipendium på 10 000 kr. De två filmare som valts till årets deltagare från Halland är Anna Öst och Jens Norén!

• 10 september 2018

Kortfilmsfestival för unga filmare

PLAY är Hallands regionala uttagning till Novemberfestivalen som kan liknas vid SM i kortfilm för unga filmare. PLAY går av stapeln den 16 september i Figarosalen på Halmstads teater och visar filmer från unga filmare i Halland mellan 0 – 26 år.

• 6 september 2018

Var med på seminariedagen Hello World!

Om film för unga - lokalt och globalt! En seminarieeftermiddag med inspirerande och färska exempel för alla som jobbar eller vill jobba med barn och unga, med film och global kommunikation.

• 4 september 2018

Årets vinnare i Noomaraton

Den halländska upplagan av filmtävlingen Noomaraton avgjordes i helgen. Grattis till årets vinnare och lycka till i riksfinalen!

• 29 augusti 2018

Gör en film på 24 timmar!

Var med i Noomaraton - Tävlingen där man gör film på tid! Starten går kl. 9.00 på lördag den 1 sept 2018. Du och ditt lag har 24 timmar på er – det enda ni får veta är tre platser, tre föremål, ett tema.

• 8 juni 2018

Deltagare utsedd till Talangdagarna på Fårö

Antonio Ikovic från Halmstad är utsedd av Kultur i Halland – Film att delta i Talangdagarna på Fårö i samband med Bergmanveckan, den 25–29 juni 2018.

• 3 maj 2018

Gör film i sommar!

Vill du göra film i sommar? Var med på Filmläger för dig som är 11-15 år eller Filmkurs för tjejer 14-22 år!

• 3 maj 2018

Korna i Djurarpsdalen har premiär i SVT

Korna i Djurarpsdalen är en ny film av Peter Gerdehag och Tell Aulin som har premiär i SVT 2 torsdag den 10 maj kl. 20.00.

• 26 april 2018

VRoom – uppdragsutbildning som leder till digitalt ”klick”

För att lära sig om och inspireras till att använda VR (virtual reality), AR (augmented reality) och 360-teknik har personer i Halland som jobbar med vård, utbildning och kultur, gått en utbildning på Digitalt laborativt centrum (DLC) på Högskolan i Halmstad. Utbildningen är ett samarbete mellan DLC och Region Halland.

• 17 april 2018

Var med på Talangdagarna!

Årets Talangdagar under Bergmanveckan på Fårö går av stapeln den 25-29 juni. Kultur i Halland - Film bjuder in filmare, 18 – 25 år, att ansöka för deltagande. En ung filmare ges möjlighet att delta.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 723, 24, Nästa,