Aktualiteter och nyheter om film

• 18 januari 2019

Göteborg Film Festival invigs även i Halland

När Göteborg Film Festival invigs den 25 januari kommer invigningen och filmerna visas på hela 35 biografer runt om i Västsverige. I Halland kan du se livesändningen från invigningen i Kungsbacka och i Vessigebro.

• 9 januari 2019

Kortfilmen På din Story får premiär i Göteborg

Emma Pål Brunzell, filmare bördig från Kungsbacka, har fått sin film "På din Story" antagen till Göteborg Filmfestivals kortfilmsprogram.

• 8 januari 2019

Dokumentärfilmare sökes!

Vi söker dig, dokumentärfilmare i vardande, som vill träffa likasinnade och utveckla ditt eget projekt. Sök till Tempo Meet-up!

• 29 oktober 2018

"Sova över" är utvald till Novemberfestivalen

Kortfilmen "Sova över" av Jimi Vall Peterson är en av de åtta filmer som valts ut till att vara med på Novemberfestivalen i Trollhättan. Filmen gör därmed sällskap med de två filmer som direktkvalificerades i den halländska regionfinalen PLAY.

• 1 oktober 2018

Är du filmare 18-26 år och vill vara med i Reflektor?

Reflektor, Filminstitutets talangprogram under Novemberfestivalen, fortsätter in på år två! Den 23-25 november välkomnas unga filmare från varje filmregion i Sverige till spännande föredrag, samtal och filmvisningar.

• 24 september 2018

Vinnare i PLAY kortfilmsfestival

PLAY kortfilmsfestival gick av stapeln söndagen den 16 september i Figarosalen i Halmstad. Här presenteras alla vinnare.

• 14 september 2018

Årets Doc Out West är igång

Sammanlagt 10 filmare från Halland ansökte om att delta i årets Doc Out West. Programmet består av nätverksträffar med fokus på utveckling av det egna dokumentärfilmsprojektet och ett stipendium på 10 000 kr. De två filmare som valts till årets deltagare från Halland är Anna Öst och Jens Norén!

• 10 september 2018

Kortfilmsfestival för unga filmare

PLAY är Hallands regionala uttagning till Novemberfestivalen som kan liknas vid SM i kortfilm för unga filmare. PLAY går av stapeln den 16 september i Figarosalen på Halmstads teater och visar filmer från unga filmare i Halland mellan 0 – 26 år.

• 6 september 2018

Var med på seminariedagen Hello World!

Om film för unga - lokalt och globalt! En seminarieeftermiddag med inspirerande och färska exempel för alla som jobbar eller vill jobba med barn och unga, med film och global kommunikation.

• 4 september 2018

Årets vinnare i Noomaraton

Den halländska upplagan av filmtävlingen Noomaraton avgjordes i helgen. Grattis till årets vinnare och lycka till i riksfinalen!

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 723, 24, Nästa,