Aktualiteter och nyheter om film

• 16 januari 2018

Laurie Anderson ger masterclass om VR

Världskända konstnären, filmaren och musikern Laurie Anderson kommer ge masterclass under Göteborg filmfestival, med utgångspunkt i sitt virtual reality-verk Chalkroom. Kultur i Halland och Konst i Halland är med och arrangerar, bland andra!

• 20 december 2017

Kortfilmsfestival mitt i julruschen

Doc Lounge Varberg rundar av året med film som avbrott mitt i julhetsen. Från morgon till kväll på torsdag förmiddag och kväll rullar filmerna för både daglediga småbarnsföräldrar och för de som siktar in sig på kvällsblocket.

• 9 november 2017

Dags att anmäla din film till Tempos tävlingar

Missa inte DEADLINE 13 november för anmälan till Tempo Dokumentärfestivals alla tävlingar! Tempo Documentary Award, Tempo Short Award, och New Doc! Kultur i Halland - Film bidrar tillsammans med flera filmregioner till prissumman i New Doc, där du som talang i alla åldrar kan anmäla din film!

• 30 oktober 2017

Fredrik Morheden föreläser om filmredigering

Fredrik Morheden är en av Sveriges främsta filmredigerare och nyligen invald i Oscarsakademin. Han kommer till oss på Filmresurscentrum onsdagen den 22 november för att hålla en föreläsning och du är välkommen!

• 30 oktober 2017

Kvällsmingel med Karin Ekberg om Oberoende filmares förbund

Filmare i Halland, kom och träffa kollegor och lyssna på Karin Ekberg som berättar om Oberoende filmares förbund (OFF). Vi ses i filmhuset på Katrinebergs folkhögskola torsdagen den 16 november!

• 10 oktober 2017

Premiär för "En enkel till Manilla"

I filmen "En enkel till Manilla" berättar Jan-Olof Nilsson historien om andra världskriget sett ur en ung flickas perspektiv. Dokumentären har premiär den 21 oktober på biograf Storan i Falkenberg.

• 27 september 2017

Biopremiär för Efter Inez

Karin Ekbergs uppmärksammade film Efter Inez har premiär på bio den 29 september.

• 21 september 2017

Vinnare av PLAY 2017

Årets PLAY Kortfilmsfestival för Halland avgjordes söndagen den 17 september i Figarosalen i Halmstad.

• 7 september 2017

Vinnare av Noomaraton i Halland

Totalt nio lag tävlade i årets Noomaraton i Halland. I lördags morse fick de ett mejl med förutsättningarna kl. 9.00. och kl. 9.00 på söndagen var det målgång. Det blev sex filmer som tog sig i mål och hade alla kriterierna med i sin film.

• 30 augusti 2017

Gör film på tid!

Noomaraton är tävlingen där man gör film på tid. Du och ditt lag har 24 timmar på er – det enda ni får veta är tre platser, tre föremål, ett tema. Start den 2 sept 2017 kl 9.00!

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 721, 22, Nästa,