Dags att anmäla din film till Tempos tävlingar

Missa inte DEADLINE 13 november för anmälan till Tempo Dokumentärfestivals alla tävlingar! Tempo Documentary Award, Tempo Short Award, och New Doc! Kultur i Halland - Film bidrar tillsammans med flera filmregioner till prissumman i New Doc, där du som talang i alla åldrar kan anmäla din film!

Tempo är Sveriges största dokumentärfestival, och hålls 5-11 mars 2018. Nästa år blir den nittonde upplagan. Anmälan till Tempo Dokumentärfestivals tävlingar Tempo Documentary Award, Tempo Short Award och New Doc är nu öppen.

Vinnare Tempo 2017. Foto: Katriina Mäkinen

Talangpriset New Doc

Prissumman för New Doc är på 40 000 kronor och går till en filmare som betraktas som en ny spännande röst inom filmsverige. Priset har ingen åldersgräns och bidragen har inget längdkrav. De nominerade filmerna visas under Tempo Dokumentärfestival 5-11 mars 2018.

New Doc 2017 arrangeras av Tempo Dokumentärfestival i samarbete med Filmbasen/Film Stockholm, FilmCloud/Kultur i Väst, Film i Dalarna, Filmpool Nord, Filmpool Jämtland, Film i Öst och Kultur i Halland - Film. Förra årets vinnare gick till filmen One ticket please, av Matiss Kaza. Hedersomnämnande gick till Paula Gustafsson för filmen Löftet.

Tempo Documentary Award och Tempo Short Award

Tempo Documentary Award, för dokumentärer över 50 min, har prissumman 75 000 kronor, och delas ut i samarbete med Svenska Filminstitutet och Influence Film Club. 2017 års vinnare var Karin Ekberg och filmen Efter Inez, som delvis inspelats i Varberg, Halland, och som Kultur i Halland bidragit med filmstöd till.

Tempo Short Award (max 30 min) har en prissumma på 25 000 kronor och delas ut i samarbete med Svenska Filminstitutet och Filmregion Stockholm-Mälardalen.

Anmäl din film

Deadline för ovanstående tävlingar är 13 november 2017.

För anmälan och regler se Tempo Dokumentärfestivals webb

Tempo Pitch

Tävlingen Tempo Pitch öppnas först i december. Håll utkik! Tempo Pitch är en tävling där regissörer och producenter presenterar sina nya filmprojekt inför publik och en jury. Priset är 75 000 kronor i samverkansmedel för det nya filmprojektet. 2016 vanns Tempo Pitch av Ellen Fiske och Joanna Karlberg med projektet Josefin & Florin, en film som spelas in i Halland med stöd av Kultur i Halland.