Doc Lounge både i Halmstad och Varberg i veckan

Dubbelt upp för Doc Lounge, dokumentärfilm i lyxförpackning! Konst, film och jazzsväng i Halmstad 4 november  - hälsa, yoga och bluegrass i Varberg 5 november. Doc Lounge är för alla över 18 år som älskar dokumentärfilm, gött häng, livemusik, spännande samtal, djs och mycket mer.

I höst ger sig Doc Lounge Varberg ut på turné för att bjuda på dokumentärfilm i lyxförpackning även på annan plats i Halland. Som alltid är det spännande koncept och i Halmstad görs en favorit i repris från vårens filmkväll i Varberg.

Gästspel i Halmstad 4/11: Ett Nytt Liv

Doc Lounge gör ett gästspel på Hallands Konstmuseum i Halmstad med regissörsbesök!
Denna kväll gästar regissör Carl Pontus Hjorthén och med sig har han sin och kollegan Martin Jönssons senaste film Ett Nytt Liv om göteborgskoloristen Inge Schiöler!

Ett Nytt Liv

Ett Nytt Liv

Ett mystiskt fynd i ett bankvalv efter en död släkting leder ut på en upptäcktsfärd i konsthistorien. Från de torftigaste konstnärskvartar på trettiotalet till de finaste salongerna idag, söker mysteriet från bankvalvet sin lösning i nutid: Ett litet brunt paket, inlåst i decennier, som inte får utsättas för dagsljus.

Efter succén med Fotbollens sista proletärer är regissörsduon Pontus Hjortén och Martin Jönsson tillbaka med ännu en göteborgsk berättelse. Denna gång handlar det om Göteborgskoloristerna; konstnärerna som under sina korta och dramatiska liv skildrade staden, havet och skärgården på ett helt nytt sätt. I centrum står den mytomspunne målaren Inge Schiöler och på upptäcktsfärden möter vi släktingar och vänner till koloristerna, konstnärer och poeter...

  • Språk: Svenska
  • Text: Ingen

Kvällens Gäst:

Självklart är Pontus Hjortén på plats för att berätta om filmskapandet och svara på frågor från publiken!

På scen: Peter Åkerström

Vi kör en annan favorit i repris på scen denna kväll: Peter Åkerström som är just från Halmstad. Han syr han ihop en låtlista med jazzigt sväng som för tankarna till de gamla konstnärskvarteren i Paris.

Extranummer: Kortfilmen "Johan Ström" och regissören Moa Ström

Stolt presenterar vi kortfilmen Johan Ström som vann Dokumentärpriset i årets PLAY-festival i september.

Regissören heter Moa Ström och självklart är hon på plats och berättar om sin vinnarfilm som handlar om akvarellmålaren Johan Ström.

Läs mer om Doc Lounge och gästspelet i Halmstad på Hallands konstmuseum

Doc Lounge Varberg 5/11: Sugar Blues

Socker Dödar! Hälsokväll med Yoga och Raw Food-inspiratör! På Teater Halland i Varberg.

Filmen Sugar Blues är en tragikomisk men samtidigt livfull och emotionell historia, som både inspirerar och ger nya perspektiv. Kvällen börjar redan 18.00 med ett Yogapass! På scen denna kväll står härliga Bluegrassbandet Josephine & the river Boys!

OBS! Kvällen börjar kl 18.00 med ett Yogapass i Runda scenen! Resten av kvällen kör igång som vanligt vid 19.00. Yogan ingår i biljettpriset för den som vill komma redan då!

Sugar Blues

Sugar Blues

Den tjeckiska dokumentärfilmsregissören Andrea Culková diagnostiseras plötsligt med graviditetsdiabetes. Hon tvingas undvika alla former av socker, men det visar sig vara omöjlig.

Andreas rädsla för vad detta kan göra med hennes ofödda barn driver henne till att förändra hela familjens matvanor och på djupet undersöka sockerindustrin. Hon konfronterar doktorer och vetenskapsmän, utforskar den vita farans påverkan på våra fysiska och mentala funktioner. Som en detektiv gräver hon i sambanden mellan multinationella företag, politiker och hälso- och sjukvården.
Sugar Blues är en tragikomisk men samtidigt livfull och emotionell historia, som både inspirerar och ger nya perspektiv. Den visas på Doc Lounge som en del av Moving Docs

  • Språk: Engelska
  • Text: Engelska

På Scen: Josephine & the River Boys

Denna kväll spelar ett glatt aukustiskt band med traditionell sättning för bluegrass. "Om publiken blir för ledsen drar vi en rolig historia och fortsätter på vår känslomässiga berg & dalbana."

Kvällens Gäst: Yogainstruktören och friskvårdsterapeuten Maria Tegelberg

Maria Tegelberg som bor i Limabacka är medicinsk yogainstruktör och Samayogainstruktör. Hon är även friskvårdsterapeut. I höst håller hon workshops genom Vuxenskolan i Halland. Hon har ett stort fokus på Rawfood och Candida, och berättar gärna om den spinneffekt som går igång av en god sak, så följer gärna nästa utan problem... en inspiratör helt enkelt!

Läs mer om Sugar blues på Doc Lounge i Varberg

Doc Lounge

Doc Lounge startades i Malmö 2006 för att skapa en exklusiv plattform för dokumentärfilmen. Målet är att visa världens bästa dokumentärer, få ny publik att upptäcka dokumentärfilm, och att fungera som ett forum för diskussion och inspiration som kan leda till förändring i människors liv och i samhället i stort.

Läs mer: www.doclounge.se