Robin Gustafsson deltar i Talangdagarna

Robin Gustafsson från Slöinge är utsedd till Kultur i Halland – Films deltagare i Talangdagarna på Fårö i samband med Bergmanveckan, den 26 - 30 juni 2017. Kultur i Halland står för resa och deltagaravgift.

Filmare (som kommit en bit på väg) från hela landet har chans att få en unik och uppskattad upplevelse! Varje regionalt resurscenter har en plats på Talangdagarna till förfogande för att skicka en filmare. I år är det Robin Gustafsson som valts ut att åka från Halland, efter en utlysning där filmare kunnat anmäla intresse att delta.

Robin Gustafsson.

Robin Gustafsson är en 20-årig filmare från Slöinge som precis avslutat sina studier vid Katrinebergs folkhögskola. Hon har även läst film på Sturegymnasiet och filmvetenskap vid Halmstad Högskola. Hon har vunnit Hallands ungdomskortfilmsfestival PLAY fyra gånger och kommer att arbeta med filmkursen för tjejer på Katrineberg i sommar.

Talangdagarna och Bergmanveckan

Talangdagarna på Fårö är en mötesplats för nya filmare från hela landet. Förutom möjlighet att ta del av Bergmanveckans öppna program, så får talangdeltagarna delta i specialarrangemang, workshoppar, m.m.

Ur 2017 års program:

  • Träffa producenten och nytilträdda filmkonsulenten på Svenska Filminstitutet Erika Wasserman. Wasserman är verksam i bolagen Idyll AB och Fasad Postproduktion AB och har bland annat producerat falkenbergsanknutna Fredrik Wenzels och Henrik Hellströms långfilm Man tänker sitt (2009).
  • Masterclass med den norske regissören och manusförfattaren Joakim Trier.
  • Exklusivt besök på Hammars, Ingmar Bergmans bostad och arbetsplats.

Läs mer: http://filmpagotland.se/