"Sova över" är utvald till Novemberfestivalen

Kortfilmen "Sova över" av Jimi Vall Peterson är en av de åtta filmer som valts ut till att vara med på Novemberfestivalen i Trollhättan. Filmen gör därmed sällskap med de två filmer som direktkvalificerades i den halländska regionfinalen PLAY.

Jimi Vall Peterson är regissör, manusförfattare och klippare. Han är verksam i Halmstad och driver produktionsbolaget Färgfilm tillsammans med Johanna Andersson. Hans intresse för filmskapande grundar sig i en stor kärlek till filmmediet, från hans tidiga barndom. Som regissör fascineras han av filmens transformerande kraft och bildberättandets universella språk. Han berättar personliga historier om längtan och rädsla.

Vinnarna i PLAY

PLAY kortfilmsfestival är den regionala halländska uttagningen till Novemberfestivalen. PLAY gick av stapeln söndagen den 16 september och de två filmer som direktkvalificerades till Novemberfestivalen är "In the Gap" med regi av Albin Glasell, till tungviktskklassen och "Nästan helt okej" med regi av Filmkurs för tjejer 2018, till mellanviktsklassen.

Novemberfestivalen

Novemberfestivalen är Sveriges nationella arena för unga filmare. Festivalen utgör en unik årlig mötesplats där filmare och publik kan utbyta erfarenheter, vädra åsikter och knyta nya kontakter över ålders- och regiongränser. 2018 års festival går av stapeln 23-24 november i Trollhättan. Läs mer: http://novemberfestivalen.se/