• 17 april 2018

Hur gör vi det tillsammans – konsten att gestalta livsmiljö

Hur kan det offentliga samverka och hur kommer konsten in i processen? Hur kan livsmiljö gestaltas för att möta människors behov, både vad gäller stadsplanering, arkitektur och konst?

• 5 mars 2018

Agneta Göthesson blir linjeledare för nystartade Hallands Konstskola

Nu kan du ansöka till den nya utbildningen Hallands Konstskola som Region Halland, genom Katrinebergs folkhögskola, startar från hösten 2018 i Halmstad. Utbildningen får en spetsinriktning mot samtidskonst och ska ge en grund för deltagare att söka sig vidare till högre konstnärliga studier. Agneta Göthesson har anställts för att ansvara för verksamheten.

• 5 mars 2018

Årets vistelsestipendiater är utsedda

Konst i Hallands vistelsestipendier för 2018 tilldelas Robert Hais, som får åka till Ōmihachiman i Japan och Elvira Roslund Gustavsson, som åker till Lokatta keramik på Gotland.

• 19 januari 2018

Sök vistelsestipendier till Ōmihachiman och Gotland

Konst i Halland inbjuder härmed alla bild- och formkonstnärer med anknytning till Halland att ansöka om två vistelsestipendier; ett till Ōmihachiman i Japan, samt ett till Lokatta Keramik på Gotland.

• 14 december 2017

Halland får ny konstnärlig grundutbildning

Region Halland startar från hösten 2018 en grundläggande konstnärlig utbildning i Halland. Den nya utbildningen Hallands Konstskola får en spetsinriktning mot samtidskonst och ska ge en grund för deltagare att söka sig vidare till högre konstnärliga studier.

• 30 juni 2017

(X)sites skapar konstupplevelser längs Kattegattleden

(X)sites är ett konstprojekt med temporär offentlig konst längs Kattegattleden arrangerat av Konstnärscentrum Väst. Under sommaren 2017 kommer ett trettiotal konstnärer att ta plats i Halland, Skåne och Västra Götaland och skapa platsspecifika konstverk efter leden.

• 29 juni 2017

Glaskonst visas på utställning i Varberg

Den franske glaskonstnären Pascal Lemoine har i maj vistats i Halland som residenskonstnär, där han bland annat arbetat i glashyttan Glasverk i Varberg. Nu lyfts hans konstnärskap fram i dialog med ett urval glaskonstnärer med halländsk anknytning i utställningen Samklang som visas på Konsthallen/Hamnmagasinet i sommar.

• 28 juni 2017

Speglingar – samtida konst möter konsthistoria

Till sommarens stora utställning i rikssalen på Varbergs fästning har Hallands kulturhistoriska museum bjudit in tio samtida halländska konstnärer att inspireras av en mångfald konsthistoriska verk ur samlingarna och skapa egna, nya verk.

• 29 maj 2017

Lokala tillverkare och formgivare skapar designutställning

Halland har med framgång profilerat sig inom lokalt mathantverk på senaste tiden men vad finns det för möjligheter inom lokal produkttillverkning av annat slag? Vilka är formgivarna som verkar i Halland? Och framförallt; vad kan lokala tillverkare och formgivare åstadkomma när de arbetar tillsammans? Det visas i utställningen Den Nya Kartan: Halland.

• 28 mars 2017

Sök vistelsestipendier till Orońsko och Kiruna

Konst i Halland inbjuder nu alla bild- och formkonstnärer med anknytning till Halland att ansöka om vistelsestipendium till Centrum Rzeźby Polskiej w Orońsku/Centre of Polish Sculpture in Orońsko i Polen, samt till Kiruna under 2017.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 716, 17, Nästa,