Nyheter

 • 19 januari 2018

  Sök vistelsestipendier till Ōmihachiman och Gotland

  Konst i Halland inbjuder härmed alla bild- och formkonstnärer med anknytning till Halland att ansöka om två vistelsestipendier; ett till Ōmihachiman i Japan, samt ett till Lokatta Keramik på Gotland.

 • 14 december 2017

  Halland får ny konstnärlig grundutbildning

  Region Halland startar från hösten 2018 en grundläggande konstnärlig utbildning i Halland. Den nya utbildningen Hallands Konstskola får en spetsinriktning mot samtidskonst och ska ge en grund för deltagare att söka sig vidare till högre konstnärliga studier.

 • 30 juni 2017

  (X)sites skapar konstupplevelser längs Kattegattleden

  (X)sites är ett konstprojekt med temporär offentlig konst längs Kattegattleden arrangerat av Konstnärscentrum Väst. Under sommaren 2017 kommer ett trettiotal konstnärer att ta plats i Halland, Skåne och Västra Götaland och skapa platsspecifika konstverk efter leden.

 • 29 juni 2017

  Glaskonst visas på utställning i Varberg

  Den franske glaskonstnären Pascal Lemoine har i maj vistats i Halland som residenskonstnär, där han bland annat arbetat i glashyttan Glasverk i Varberg. Nu lyfts hans konstnärskap fram i dialog med ett urval glaskonstnärer med halländsk anknytning i utställningen Samklang som visas på Konsthallen/Hamnmagasinet i sommar.

 • 28 juni 2017

  Speglingar – samtida konst möter konsthistoria

  Till sommarens stora utställning i rikssalen på Varbergs fästning har Hallands kulturhistoriska museum bjudit in tio samtida halländska konstnärer att inspireras av en mångfald konsthistoriska verk ur samlingarna och skapa egna, nya verk.

 • 29 maj 2017

  Lokala tillverkare och formgivare skapar designutställning

  Halland har med framgång profilerat sig inom lokalt mathantverk på senaste tiden men vad finns det för möjligheter inom lokal produkttillverkning av annat slag? Vilka är formgivarna som verkar i Halland? Och framförallt; vad kan lokala tillverkare och formgivare åstadkomma när de arbetar tillsammans? Det visas i utställningen Den Nya Kartan: Halland.

 • 28 mars 2017

  Sök vistelsestipendier till Orońsko och Kiruna

  Konst i Halland inbjuder nu alla bild- och formkonstnärer med anknytning till Halland att ansöka om vistelsestipendium till Centrum Rzeźby Polskiej w Orońsku/Centre of Polish Sculpture in Orońsko i Polen, samt till Kiruna under 2017.

 • 9 september 2016

  Katja Tukiainen vs. Sigga Björg Sigurðardóttir

  Konstnärerna Katja Tukiainen (FIN) och Sigga Björg Sigurðardóttir (ISL) möts i ett residens på Teckningsmuseet i Laholm 12 september - 2 oktober. Under teckningsresidenset arbetar konstnärerna i temporära ateljéer på Teckningsmuseet, där de färdigställer en utställning med vernissage 1 oktober.

 • 6 september 2016

  Workshop med residenskonstnärer på Teckningsmuseet i Laholm

  Art Inside Out, Hallands nya institution för konstnärlig residensverksamhet, bjuder in konstnärer i Halland till workshop med lunch i samband med konstresidenset Katja Tukiainen vs. Sigga Björg Sigurðardóttir i Laholm.

 • 26 juni 2016

  Seminarium om konstnärliga metoder i stadsplaneringen 14 oktober

  SAVE THE DATESeminarium: Andra ögon på staden - om konstnärliga metoder i stadsplaneringen

  Datum: fredag 14 oktober 2016 i Kungsbacka

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 716, 17, Nästa,