Glaskonst visas på utställning i Varberg

Den franske glaskonstnären Pascal Lemoine har i maj vistats i Halland som residenskonstnär, där han bland annat arbetat i glashyttan Glasverk i Varberg. Nu lyfts hans konstnärskap fram i dialog med ett urval glaskonstnärer med halländsk anknytning i utställningen Samklang som visas på Konsthallen/Hamnmagasinet i sommar.

Detalj från glasobjekt av Pascal Lemoine.

Pascal Lemoine, glaskonstnär från Frankrike, har under maj månad vistats i Halland som inbjuden residenskonstnär. Under vistelsen har han utgått från glashyttan Glasverk i Hamnmagasinet, Varberg.

I utställningen Samklang (6/6–20/8 2017) visas verk av Pascal Lemoine och ett urval halländska glaskonstnärer som har eller har haft koppling till Glasverk: Katarina Löfström, Kajsa Bäckström, Mikaela Turkot, Bevan Taka och Michael Ahlefeldt-Laurvig.

I samband med festivalen Hallifornia arrangeras flera aktiviteter på tema glas för hela familjen, fredag 21 juli i Konsthallen/Hamnmagasinet och på Badhusplatsen, framför Tullhuset i Varberg. Läs mer om aktiviteterna i evenemanget Glas, glas glas.

Artist in Residence – Pascal Lemoine arrangeras av Varbergs kommun och Konst i Halland/Hallands Konstmuseum och Region Halland i samarbete med glashyttan Glasverk och Varbergs Konstnärsförening.

Läs mer på www.konstihalland.se