Dansa utan krav

Dansa utan krav är för tjejer 13–18 år som ofta har till exempel ont i magen, höga krav på sig själv, stress, huvudvärk och oro. Dansa utan krav är en trygg och kravlös aktivitet som startar med samling, därefter uppvärmning, dans och avslutas med avslappning. I januari 2018 startade dansklasser i Halmstad.

Deltagarna får prova på jazz, modernt, afro, funk med mera och fokus ligger på rörelseglädje, gemenskap och kravlöshet och inte på prestation.

Projektet är ett samarbete med Halmstad kommun, ABF och Kultur i Halland.

Tjejer som dansar på rad.

Dansprojektet bygger på en forskningsstudie gjord i Örebro 2008–2011. I studien deltog unga tjejer med de här problemen i kravlös dansgrupp med fokus på rörelseglädje, två gånger i veckan i åtta månader. Studien visade att tjejerna mådde bättre efter åtta månaders dans. Forskningsprojektet har fått stor uppmärksamhet världen över och har startats upp i flera kommuner i Sverige.

Dansa utan krav – i Halmstad 2019

Deltagandet är kostnadsfritt och inga förkunskaper krävs. Vi dansar barfota och har på oss mjuka kläder. Gruppen kommer dansa i Nolltrefems lokaler i Halmstad varje torsdag under vårterminen. Vi dansar under 14 veckor med uppehåll på sportlovet vecka 8 och påsklovet vecka 16. Danslektionen är 1,5 timma.

Startdatum: Torsdag 7 februari

Dansklasserna leds av Elin Larsson som är leg. fysioterapeut och utbildad dansinstruktör enligt konceptet Dans för Hälsa.

Kontakta elevhälsan för mer info och anmälan, eller mejla till elin.larsson@abf.se 

Läs mer om Dans för Hälsa på www.dansforhalsa.se