Jorden runt på 10 låtar

Jorden runt på 10 låtar är en produktion som under sommaren 2017 kommer att finnas på turné i Halland. Inför hösten 2017 erbjuds produktionen till skolor genom Kultur i Hallands utbud för barn och unga. Detta niomannaband kommer att få varje plats bandet besöker att gunga!

Vi har alla haft den där stora, "riktiga" konsertupplevelsen någon gång. Den där vi bara ryckts med i den energi som kommer ifrån scenen. Vi på Kultur i Halland känner ett behov av att erbjuda alla barn i Halland mer av den varan. Under 2016 anlitade vi därför barnmusikkompositören Johan Holmström för att skriva riktigt ösig och dansant musik som skulle framföras av ett stort band. Resultatet är "Jorden runt på 10 låtar" som under sommaren 2017 kommer att finnas på turné i det offentliga rummet i Halland. Under hösten kommer produktionen att erbjudas till skolor genom vårt utbud för barn och unga.

Det här är en produktion där ett niomannaband, bestående av 50% män och 50% kvinnor, kommer att få varje plats bandet besöker att gunga. Vi är glada och stolta över att kunna presentera den här produktionen! /Christoffer Andersson, producent.

Johan Holmström, Busbandet.

Kultur i Halland och Busbandet presenterar:
Jorden runt på 10 låtar

Jorden runt på 10 låtar är en musikalisk resa med fötterna i svängig musik. Vi vill ge en riktig konsertupplevelse för barnen.

Vi tar avstamp bland soulens och funkens hjältar såsom Marvin Gaye, Sly Stone, Prince. Under resans gång, när vi färdas från kontinent till kontinent, influeras vi av dessa kulturer.

Ett niomannaband (bestående av såväl män som kvinnor), med bland annat tre blåsare, kommer att få även den tråkigaste aula att gunga. Tillsammans med väldigt svängig musik och en knasig historia, där vi tar oss jorden runt, garanteras barnen en show som de sent ska glömma.

Jag har sysslat en hel del med barnmusik – framför allt har jag skrivit samtlig musik för STV:s Bacillakuten under de tre säsonger som har sänts. Ofta får jag känslan, när det gäller livemusik för barn, att det kan bli lite väl mycket "sitta på huk och klappa händerna". Tanken med Jorden runt på 10 låtar är att ge barnen (och de vuxna) en riktig konsertupplevelse, säger Johan Holmström.

Medverkande: Busbandet (9 personer)
Musik: Johan Holmström
Producent: Kultur i Halland - Christoffer Andersson, tel 0734-177974, e-post: christoffer.j.andersson@regionhalland.se
Ålder: 6-12 år (kan spelas för yngre barn)
Spelyta: 8 x 6 m (anpassningsbart)
Max publik: 400 personer

Bokning för skolor och andra arrangörer i Halland görs via utbudssidorna med kulturprogram för barn och unga "På turne hösten 2017" 

Frågor om sommarens turné och övriga bokningar, kontakta Christoffer Andersson för mer information.

Provlyssna på Jorden runt på 10 låtar, Ekvatorn: