Simone Moreno gör turné på svenska

Simone Moreno kommer till Halland med svängiga sånger sjungna på svenska, från den nya ep:n "På svenska" som släpps i november. Kom och hör den svenskbrasilianska sångerskan och hennes band när de bjuder på svenska favoritsånger med brasiliansk kryddblandning!

Simone Moreno. Foto: Miki Anagrius.

Solig samba, snurrig reggae, elektroniskt sväng och toppig pop. Allt blandas samman i Simone Morenos svenskbrasilianska värld och skapar en lika självklar som egen stil" (TT-Spektra)

Sånger på svenska, med brasilianskt sväng

Simone Morenos modersmål är den vackra portugisiskan, men sedan hon kom till Sverige för 15 år sen har hon längtat efter att få sjunga mer på sitt nya språk; svenska. Därför har hon nu spelat in en samling av sina svenska favoritsånger, hämtade från både äldre och nyare artister.

Musik av bland andra Kent och Cornelis Vreeswijk finns med, i tolkningar som rymmer Simone Morenos alldeles egna brasilianska kryddblandning.

Ny EP och turné i Halland - i november 2017

Simone Morenos nya ep "På svenska" släpptes digitalt den 2 november. Nu kommer hon och hennes band till Halland för en turné på spelställen där vi i publiken kan komma nära.

Du har hört henne i film och tv

Kanske är Simone Moreno mest känd för duetten med Timbuktu "Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)"? Men hon har även varit med i Melodifestivalen med låten "Aiayeh", synts i Håkan Hellström-filmen "Känn ingen sorg" och sjungit i den tv-sända hyllningskonserten för Drottning Silvia vid 70-årsdagen. Simone Moreno har dessutom sjungit för både Paul Simon och Gilberto Gil vid Polarprisutdelningarna!'

Se henne i SVT:s program "Folkets musik" med Christian Walz och Simone Moreno, på SVT Play (sändes 1 nov 2017, kan ses till 7 maj 2018).

Moreno och bandet Os Lourinhos turnerar flitigt

Med sitt band Os Lourinhos turnerar Simone Moreno flitigt i Skandinavien, Europa och världen - på klubbar, konserthus och festivaler - med sin helt egna mix av "afrobrasiliansk" pop, reggae, soul, samba och nordiska influenser.

Hon har hyllats för de två skivor hon släppt sedan flytten till Sverige: "Samba Makossa" och "Planetas".

Musiker på turnén är:

  • Simone Moreno, sång
  • Olle Linder, bas
  • Jonas Pomo, keyboards
  • Per Ekdahl: trummor, slagverk
  • Jerker Eklund: gitarr

Se, lyssna och läs mer om Simone Moreno

Läs mer på www.simonemoreno.com

Studio:

Turnén ingår i konsertserien STUDIO:

Konsertserien Studio: är ett samarbete mellan Kultur i Halland, Hallands kommuner och lokala arrangörer, med syfte att visa musik som inte syns i det ordinarie konsertutbudet inom folk- och världsmusik, jazz och pop.

Intima konserter och kreativa workshoppar. Folkmusik, världsmusik och modern jazz med spännande artister. Utvalda och inbjudna av Kultur i Halland - Musik.