Nyheter

Nyheter från regionbiblioteket.

 • 3 december 2018

  Konstsamtal - två kritiker om ett verk

  Kom och lyssna till ett fördjupat samtal mellan två kritiker och en moderator om Annika Bengtssons senaste verk; Såren som aldrig läker.

 • 16 november 2018

  Programmet för Halländsk bokmässa tar form

  Lördagen den 24 november arrangeras Halländsk bokmässa för femte året i rad och för första gången i Kungsbacka! Ett femtiotal förlag, litterära föreningar och författare med anknytning till Halland medverkar på scen och som utställare.

 • 15 maj 2018

  Läs de unga pristagarna i novelltävlingen Hela Halland läser

  Nu är pristagarna utsedda i novelltävlingen Hela Halland läser, kategori Ung! Intervju med vinnaren kan du läsa i Hallandsposten och Hallands Nyheter per lördagen den 5 maj. Novellerna som fått pris kan du läsa här!

 • 15 maj 2018

  Utlysning av kritikstöd för halländska författare

  Region Halland utlyser nu ett kritikstöd för halländska författare. Stödet är tänkt som hjälp till författare som vill komma vidare i sin konstnärliga utveckling och består i att man får sin senaste bok genomgången och diskuterad av två yrkeskritiker i ett offentligt samtal dit även författaren är bjuden som lyssnare.

 • 2 maj 2018

  Läs pristagarna i novelltävlingen Hela Halland läser

  Nu är pristagarna utsedda i novelltävlingen Hela Halland läser, kategori Vuxen! Intervju med vinnaren kan du läsa i Hallandsposten och Hallands Nyheter per lördagen den 28 april. Novellerna som fått pris kan du läsa här!

 • 21 november 2017

  Save the date - Halmstadkonferensen 2018

  Aldrig tidigare har intresset för bibliotek varit så stor från politiskt håll som nu! Men vad vill politikerna och hur ser partierna på bibliotekens demokratiska uppdrag? Dessa brännande frågor behandlas under Halmstadkonferensen 2018: "Politikernas bibliotek".

 • 31 augusti 2017

  Internationell konferens om läsfrämjande, empati och social hållbarhet

  Kan skönlitteratur bidra till vår förmåga att tolka andra? Har läsning av skönlitteratur någon betydelse för hur vi beter oss på arbetsplatser? På Högskolan i Halmstad hålls den 7–8 september forskningskonferensen Läsfrämjande, empati och social hållbarhet. Konferensen riktar sig till forskare och anställda inom offentlig sektor.

 • 23 mars 2017

  Halmstadkonferensen samlar professionen i Tylösand

  Nu är Halmstadkonferensen 2017 igång! I år med det spännande temat "Ska allt finnas...i allas bibliotek?

 • 1 mars 2017

  Var med i Hallands största bokcirkel!

  Hela Halland läser är Hallands största bokcirkel med många aktiviteter på biblioteken i Halland; författarna kommer på besök, det blir musik, teater och samtal. Årets böcker är romanen "För vad sorg och smärta" av Thom Lundberg och ungdomsboken "5768 visningar på Youtube" av författarduon Ralf Novák-Rosengren och Anita Santesson.

 • 26 november 2016

  Böckerna som Hela Halland läser 2017 är utsedda

  För vad sorg och smärta av författaren Thom Lundberg har valts ut till huvudbok i Hela Halland läser 2017. Som huvudbok för barn och unga har boken 5768 visningar på Youtube av Ralf Novák-Rosengren och Anita Santesson valts. Det blir fjärde gången Hela Halland läser arrangeras och precis som sist blir det en mängd aktiviteter på biblioteken i Halland.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 78, 9, Nästa,