Nyheter från regionbiblioteket.

• 31 augusti 2017

Internationell konferens om läsfrämjande, empati och social hållbarhet

Kan skönlitteratur bidra till vår förmåga att tolka andra? Har läsning av skönlitteratur någon betydelse för hur vi beter oss på arbetsplatser? På Högskolan i Halmstad hålls den 7–8 september forskningskonferensen Läsfrämjande, empati och social hållbarhet. Konferensen riktar sig till forskare och anställda inom offentlig sektor.

• 23 mars 2017

Halmstadkonferensen samlar professionen i Tylösand

Nu är Halmstadkonferensen 2017 igång! I år med det spännande temat "Ska allt finnas...i allas bibliotek?

• 1 mars 2017

Var med i Hallands största bokcirkel!

Hela Halland läser är Hallands största bokcirkel med många aktiviteter på biblioteken i Halland; författarna kommer på besök, det blir musik, teater och samtal. Årets böcker är romanen "För vad sorg och smärta" av Thom Lundberg och ungdomsboken "5768 visningar på Youtube" av författarduon Ralf Novák-Rosengren och Anita Santesson.

• 26 november 2016

Böckerna som Hela Halland läser 2017 är utsedda

För vad sorg och smärta av författaren Thom Lundberg har valts ut till huvudbok i Hela Halland läser 2017. Som huvudbok för barn och unga har boken 5768 visningar på Youtube av Ralf Novák-Rosengren och Anita Santesson valts. Det blir fjärde gången Hela Halland läser arrangeras och precis som sist blir det en mängd aktiviteter på biblioteken i Halland.

• 22 november 2016

Författare och förlag möter läsare på Halländsk bokmässa

Det blir tredje gången gillt för Halländsk bokmässa – denna gång i Halmstad.

Ett femtiotal utställare kommer att finnas på plats, lördag 26 november från klockan 10 till 16, på Stadsbiblioteket i Halmstad. En lång rad författare och andra litterära aktörer från hela Halland välkomnar läsare till årets bokfest!

• 11 oktober 2016

Sök regionalt kulturstöd!

Nu är årets andra ansökningsomgång för regionalt kulturstöd påbörjad. Utöver stöd till kulturutveckling (projekt) samt till film och rörlig bild kan man i denna omgång även söka stöd för litteratur i alla genrer. Litteraturstödet är ett efterhandsstöd och kan sökas av förlaget. Sista ansökningsdag är 1 november 2016.

• 4 oktober 2016

Läsarnas röster om skönlitteratur

En ny rapport om synen på skönlitteratur för vuxna på svenska folkbibliotek, "Läsarnas röster", är nu publicerad och finns att beställa eller ladda ner.

• 13 april 2016

Inbjudan till metodkursen Lyrik i Skönlitterärt Arbete!

Välkommen till metodkursen LiSA - Lyrik i Skönlitterärt Arbete! Deltagarna i kursen träffas tre gånger hösten 2016 och tre gånger våren 2017. Anmäl dig senast 3 juni.

• 1 april 2016

Andra chansen att delta i konferensen "Alla barn har rätt till ett språk!"

Den nationella konferensen om små barns språkutveckling "Alla barn har rätt till ett språk!" mötte stor efterfrågan när den hölls i Halmstad. Nu finns en andra chans att delta, den här gången i Varberg, onsdagen den 4 maj 2016 klockan 8.30 – 16.30, på Varbergs stadshotell.

• 1 mars 2016

En dag om läsfrämjande för alla åldrar

Att ’läsintresset’ samlas och utbyter erfarenheter tror vi är en viktig faktor för att nå framgång. Välkommen till en gemensam utbildning i läsfrämjandearbete för förskola, skola, alla typer av bibliotek, författare och studieförbund: Läsning vidgar världen, en heldag i Varberg den 8 april.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, Nästa,