Författare och förlag möter läsare på Halländsk bokmässa

Det blir tredje gången gillt för Halländsk bokmässa – denna gång i Halmstad.

Ett femtiotal utställare kommer att finnas på plats, lördag 26 november från klockan 10 till 16, på Stadsbiblioteket i Halmstad. En lång rad författare och andra litterära aktörer från hela Halland välkomnar läsare till årets bokfest!

Under hela dagen presenterar författare, bokförlag, litterära sällskap och andra organisationer från Halland sin utgivning och aktuella titlar. Besökare – barn, unga och vuxna – bjuds på uppläsningar, samtal, workshoppar och läsinspiration på Stadsbiblioteket i Halmstad.

Halländsk bokmässa 2016

Inte mindre än 15 helt nya böcker skrivna av författare i Halland kommer att presenteras! Hallands författarsällskap är stolta över att kunna berätta att bredden på litterära genrer har ökat väsentligt. Nu börjar nya författargenerationer visa framfötterna i nya genrer: Barn- och ungdomsförfattarna blir fler och fler, liksom fantasy- och spänningsförfattarna, för att inte tala om olika sorters fackboksförfattare. Och den traditionellt starka grenen i Halland – poesin – har också fått en återväxt, främst i form av unga som satsar på Poetry Slam.

Halländska författare, litterära sällskap och förlag finns med överallt i huset, träffar läsare, säljer och signerar böcker. Regionbiblioteket avslöjar vilka författare som valts ut till Hela Halland läser 2017. Biblioteken i Halmstad presenterar Bokhyllan får liv, där besökare kan träffa ormar och andra tropiska djur. Halmstads hemslöjdsförening visar bingestickning med anledning av deras nya bok. Det finns möjlighet för barn att boka tid hos läshunden Mitzy.

Vi bjuder på litterära program från tre olika scener:

Nissanscenen som presenterar en lång rad författare till romaner, facklitteratur, barn- och ungdomsböcker och spänningslitteratur. Presentatörer: Petter Heldt och Maria Ehrenberg.

Hallandsscenen – en trappa upp: Här blir det något längre program om mat- och kokböcker, om fantasyböcker, om barns språkutveckling och killars läsning. Det blir också estradpoesi, Poetry Slam, och en diskussion om nya strömningar i litteraturen och bland författarna i Halland. Presentatörer: Anna Pia Åhslund och Nina Katarina Karlsson.

Klarasalen – nedre plan. Ett par längre program – ett om sagans kraft, och ett signerat Teater Halland, med poesi och visor av halländska författarprofiler som Ingela Strandberg, Abela Gullbransson, Gustaf Ullman, Elsa Grave och Sonja Åkesson.

Kom och ta del av poesi och prosa, spänning och romantik, barn- och ungdomsböcker, historia, kulturhistoria och mycket mera!

Välkommen till Stadsbiblioteket i Halmstad!
Lördagen den 26 november 2016 kl. 10–16

Halländsk bokmässa arrangeras av Kultur i Halland tillsammans med Halmstad kommun, Varbergs kommun och Hallands författarsällskap.

Mer information, presentation av program och utställare, finns på www.regionhalland.se/hallandskbokmassa