Nyheter

 • 6 november 2018

  Sökes: Keramiker till Pop-up butik

  Bli en av de keramiker som säljer i Pop-up butiken under julmarknaden på Varbergs fästning den 2 december 2018. Välkommen med din ansökan senast söndag den 11 november.

 • 26 september 2018

  Väv-entusiaster samlas i Halmstad

  Den 24-26 september 2020 arrangeras Vävmässan på Halmstad Arena. Mellan 8 000 - 10 000 svenska och internationella besökare förväntas komma till Vävmässan som är den största i världen i sitt slag.

 • 21 september 2018

  Ull i kubik från får till färdig vante

  Snart är det dags för årets upplaga av Ull i kubik på Öströö Fårfarm i Tvååker. Känn atmosfären i en jurta – ett ulltält från Centralasien, hör om helt nya användningsområden för ull, följ kedjan i verkliga livet "från får till färdig vante", köp ull av olika kvalitet och delta i workshopar!

 • 29 augusti 2018

  Hälsa på Slöjd och träffa kakkungen!

  Hur ser en utställning ut när barn har stått för utformningen? Kan en utställning inspirera barn och unga till att börja slöjda? Det får du veta om du tar med barnen till Galleri Hamnmagasinet i Varberg och besöker utställningen Hej Slöjd! - skapad av 350 barn från hela Halland.

 • 2 juli 2018

  En dag om slöjd på barns och ungas villkor

  Fritid = Slöjdtid är en konferens om slöjd på barns och ungas villkor, för dig som jobbar med barn och unga i såväl skolan som på fritiden. Konferensen arrangeras den 6 september under Barnfestivalen i Varberg.

 • 28 mars 2018

  Träff för keramiker

  Keramiker verksamma i Halland välkomnas till en kostnadsfri träff i Gamla krukmakeriet, Laholm den 23 april. Denna träff arrangeras av Kultur i Halland – Slöjd och vänder sig till dig som i huvudsak arbetar med brukskeramik.

 • 27 februari 2018

  Kvinnor spinner i världen

  För tredje året i rad firar vi Internationella kvinnodagen genom att lyfta fram traditionellt kvinnliga hantverk. Tidigare år har broderi och stickning varit fokus, detta år har turen kommit till framställning av garn genom spinning.

 • 13 februari 2018

  Kultur i Halland – Slöjd växer!

  Från och med årsskiftet har Halland fått ytterligare en utvecklare i Slöjd och konsthantverk. Vi vill presentera Emma Andersson, som innehar den nya halvtidstjänsten med fokus på barn och unga.

 • 30 november 2017

  Vill du utbilda dig till Slöjdhandledare?

  Kultur i Halland – Slöjd startar Grundutbildning för slöjdhandledare med start 16 januari 2018. Denna utbildning riktar sig till såväl dig som vill utveckla redan befintlig verksamhet som till dig som vill starta en ny.

 • 29 november 2017

  Textilkonstnär blev årets kulturpristagare

  Textilkonstnären, författaren och ullspecialisten Kerstin Paradis Gustafsson tilldelades idag Region Hallands kulturpris 2017. Kulturpriset delades ut vid regionfullmäktiges möte och prissumman är på 75 000 kr.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 713, 14, Nästa,