Nyheter

 • 2 juli 2018

  En dag om slöjd på barns och ungas villkor

  Fritid = Slöjdtid är en konferens om slöjd på barns och ungas villkor, för dig som jobbar med barn och unga i såväl skolan som på fritiden. Konferensen arrangeras den 6 september under Barnfestivalen i Varberg.

 • 28 mars 2018

  Träff för keramiker

  Keramiker verksamma i Halland välkomnas till en kostnadsfri träff i Gamla krukmakeriet, Laholm den 23 april. Denna träff arrangeras av Kultur i Halland – Slöjd och vänder sig till dig som i huvudsak arbetar med brukskeramik.

 • 27 februari 2018

  Kvinnor spinner i världen

  För tredje året i rad firar vi Internationella kvinnodagen genom att lyfta fram traditionellt kvinnliga hantverk. Tidigare år har broderi och stickning varit fokus, detta år har turen kommit till framställning av garn genom spinning.

 • 13 februari 2018

  Kultur i Halland – Slöjd växer!

  Från och med årsskiftet har Halland fått ytterligare en utvecklare i Slöjd och konsthantverk. Vi vill presentera Emma Andersson, som innehar den nya halvtidstjänsten med fokus på barn och unga.

 • 30 november 2017

  Vill du utbilda dig till Slöjdhandledare?

  Kultur i Halland – Slöjd startar Grundutbildning för slöjdhandledare med start 16 januari 2018. Denna utbildning riktar sig till såväl dig som vill utveckla redan befintlig verksamhet som till dig som vill starta en ny.

 • 29 november 2017

  Textilkonstnär blev årets kulturpristagare

  Textilkonstnären, författaren och ullspecialisten Kerstin Paradis Gustafsson tilldelades idag Region Hallands kulturpris 2017. Kulturpriset delades ut vid regionfullmäktiges möte och prissumman är på 75 000 kr.

 • 30 juni 2017

  Fritidspersonal erbjuds fortbildning i slöjd

  Välkommen till en heldag i slöjdens anda! Kultur i Halland – Slöjd erbjuder dig som är pedagog inom fritidsverksamhet en inspirerande dag där slöjd och kreativt skapande är i fokus. Duktiga handledare lotsar såväl erfarna som oerfarna händer i material, tekniker och redskap. Med denna slöjdfortbildning vill vi ge dig fler verktyg inför mötet med barns lust till eget skapande.

 • 29 maj 2017

  Lokala tillverkare och formgivare skapar designutställning

  Halland har med framgång profilerat sig inom lokalt mathantverk på senaste tiden men vad finns det för möjligheter inom lokal produkttillverkning av annat slag? Vilka är formgivarna som verkar i Halland? Och framförallt; vad kan lokala tillverkare och formgivare åstadkomma när de arbetar tillsammans? Det visas i utställningen Den Nya Kartan: Halland.

 • 24 mars 2017

  Regional branschträff kring ull

  Halland är ett fårtätt län. Många får ger mycket ull. Generellt slängs stora kvantiteter. Vilka är vi som är ullintresserade? Kan vi göra något tillsammans? Kan vi samverka, utveckla, utbilda oss för att ta tillvara på en fantastisk resurs? Vi börjar med att träffas!

 • 24 februari 2017

  Presentation av Konsthantverkscentrum

  Har du egentillverkade föremål till salu? Vill du hitta nya kanaler och vägar att sälja? Söker du fortbildning, vill få inspiration, få del i omvärldsbevakning, möjlighet attingå i nya sammanhang i form av bl a mässor och utställningar?

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 713, 14, Nästa,