• 30 juni 2017

Fritidspersonal erbjuds fortbildning i slöjd

Välkommen till en heldag i slöjdens anda! Kultur i Halland – Slöjd erbjuder dig som är pedagog inom fritidsverksamhet en inspirerande dag där slöjd och kreativt skapande är i fokus. Duktiga handledare lotsar såväl erfarna som oerfarna händer i material, tekniker och redskap. Med denna slöjdfortbildning vill vi ge dig fler verktyg inför mötet med barns lust till eget skapande.

• 29 maj 2017

Lokala tillverkare och formgivare skapar designutställning

Halland har med framgång profilerat sig inom lokalt mathantverk på senaste tiden men vad finns det för möjligheter inom lokal produkttillverkning av annat slag? Vilka är formgivarna som verkar i Halland? Och framförallt; vad kan lokala tillverkare och formgivare åstadkomma när de arbetar tillsammans? Det visas i utställningen Den Nya Kartan: Halland.

• 24 mars 2017

Regional branschträff kring ull

Halland är ett fårtätt län. Många får ger mycket ull. Generellt slängs stora kvantiteter. Vilka är vi som är ullintresserade? Kan vi göra något tillsammans? Kan vi samverka, utveckla, utbilda oss för att ta tillvara på en fantastisk resurs? Vi börjar med att träffas!

• 24 februari 2017

Presentation av Konsthantverkscentrum

Har du egentillverkade föremål till salu? Vill du hitta nya kanaler och vägar att sälja? Söker du fortbildning, vill få inspiration, få del i omvärldsbevakning, möjlighet attingå i nya sammanhang i form av bl a mässor och utställningar?

• 17 februari 2017

Broderi i fokus på kvinnodagen

På Internationella kvinnodagen 8 mars har vi ett samarrangemang kring broderi med stadsbiblioteket i Varberg.

• 16 december 2016

Ullstyrkan vill träffa ull- och fårintresserade

Den nationella satsningen Ullstyrkan vill ha kontakt med personer och företag som är intresserade av får och ull. Ett regionalt möte planeras i Halland under 2017. Kontakta Marita Jönsson på Kultur i Halland – Slöjd om du är intresserad av att vara med! Slöjdare, hantverkare såväl som fårägare, organisationer och företag är välkomna.

• 25 november 2016

Utställningen "Hej slöjd!" skapas för barn, med barn

Hur skulle en utställning se ut om barn fick vara med att formge den? Detta vill vi på Kultur i Halland - Slöjd ta reda på genom att låta barnen vara med i såväl process som utformning och färdigställande.

• 11 oktober 2016

Sök regionalt kulturstöd!

Nu är årets andra ansökningsomgång för regionalt kulturstöd påbörjad. Utöver stöd till kulturutveckling (projekt) samt till film och rörlig bild kan man i denna omgång även söka stöd för litteratur i alla genrer. Litteraturstödet är ett efterhandsstöd och kan sökas av förlaget. Sista ansökningsdag är 1 november 2016.

• 6 oktober 2016

Nyhetsbrevet SLUG! Nr. 3 2016

SLUG! är ett nyhetsbrev från Kultur i Halland - Slöjd. Här berättar vi om de aktiviteter, kurser och utställningar vi är med och arrangerar och ger ett axplock av vad som händer i närheten.

• 8 juni 2016

Nyhetsbrevet SLUG! Nr. 2/4 2016

Nyhetsbrev från Kultur i Halland - Slöjd. Här berättar vi om de aktiviteter, kurser och utställningar vi är med och arrangerar och ger ett axplock av vad som händer i närheten.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 712, 13, Nästa,