Noomaraton

Välkommen till NOOMARATON i Halland 2017, tävlingen där ni gör film på tid! Du och ditt lag har 24 timmar på er - det enda ni får veta är tre platser, tre föremål, ett tema.

Noomaraton. Tävlingen där man gör film på tid!

Noomaraton 2017

  • 2-3 september: Regionala tävlingar i hela landet.
  • 3 sept kl 18.00: Regionfinal på Bio Capitol i Varberg, filmerna visas.
  • 30 september: Riksfinal på Filmhuset i Stockholm.

Läs mer om tävlingen på Noomaratons webbplats

Anmälan

Endast föranmälda lag får delta. Anmälan tas emot fram till klockan 16.00 fredagen den 1 september 2017.

Deltagande lag får bestå av max fyra personer. Lagmedlemmar är de som är inblandade i själva produktionen. Skådespelare och statister behöver inte räknas in i laget.

ALLA kan tävla, inga förkunskaper krävs!

Vill du vara med men har inget lag?

Kontakta Emma Nordström emma@movemotion.se så samlar vi ihop ett lag till dig!

Här kan du få support, låna kamera, skådespelare, rekvisita osv:

Samordnare i Halland är Emma Nordström, tel 073 098 26 03, e-post emma@movemotion.se Hon har hand om anmälningar och insamling av filmer och svarar på frågor om tävlingen.

Här kan du få support:

Vill du hitta lagmedtävlare eller skådespelare? Gå då med i http://www.filmcloud.se! Där finns ett kontaktnät med filmare i västra Sverige.

Regler


Reglerna för NOOMARATON är desamma i alla deltagande regioner/län. Läs mer här.

OBSERVERA: Skärpta jurykriterierna: Att förutsättningarna (tema, platser och föremål) fyller en funktion för handlingen och visualiseras är centralt för juryns bedömning.

För att er film ska kunna gå vidare i finalen, måste den uppfylla alla kriterier. Filmerna får EJ överträda max 5 minuter och 0 sekunder (prick). Filmerna får inte bryta mot upphovsrätten, dvs inte innehålla bilder eller musik som är upphovsrättsskyddade. Juryn vid regionfinalen kontrollerar detta.

Start

Lördagen den 2 september kl 09.00. Vid starten skickar Kultur i Halland – Film ut ett mejl med de hemliga förutsättningarna till varje lag. Förutsättningarna presenteras även samtidigt på Noomaratons webbsida! 

Målgång och inlämning av tävlingsbidrag

Målgången sker på söndag 3 september klockan 09.00. Bidrag som inkommer efter deadline kommer inte att godkännas.

Webbinlämning

Bidraget skickas via www.sprend.com (eller liknande tjänst) till Emma Nordström emma@movemotion.se.

Det går också bra att lägga upp filmen på YouTube och skicka länken. Länkarna e-postas till Emma senast vid målgång klockan 09.00 på söndagsmorgonen.

OBS! Direktinlämning är inte möjlig.

Regionfinal - Visning och presentation av vinnare

Söndagen den 3 september kl 18 visas alla deltagande filmer på Bio Capitol i Varberg. Visningen är öppen för allmänheten och entrén är gratis.

Under kvällen korar vi två lyckliga vinnare, som i pris erhåller resa till riksfinalen i Stockholm (en vinnare och ett wildcard).

Årets jury annonseras senare!

Filmvisningen arrangeras av Kultur i Halland - Film.

Riksfinal

Riksfinalen äger rum på Filmhuset i Stockholm lördagen den 30 september. Finalisterna består av två filmer från varje deltagande region/län. En riksjury utser årets bästa Noomaratonfilm. Riksfinalens pris kommer från de regionala resurscentrumen.

Om du vill länka till den här sidan kan du använda länken: www.regionhalland.se/noomaraton

Noomaraton - anmälningsformulär

På denna sida anmäler du ditt lag till Region Hallands deltävling i Noomaraton.

Enligt personuppgiftslagen krävs samtycke för att spara personliga data, såsom t.ex. namn och kontaktuppgifter. När du registrerar dina och dina lagkamraters uppgifter här så kommer de att sparas i vårt register, och registreringen blir därför också ett godkännande för att spara uppgifterna.

Allt om regler och inlämning hittar du längre upp på sidan. Mer info om tävlingen finns på http://noomaraton.se/

OBS! När du klickar på "Skicka" i slutet av formuläret: Lämna inte sidan innan du fått en bekräftelse på att din anmälan gått fram.

Vi tillåter att filmen i sin helhet eller utdrag ur den visas i TV, internet, programblad och dylikt i samband med marknadsföring av detta årets och kommande års Noomaraton.

Obligatoriskt
Jag och samtliga personer vars kontaktuppgifter som lämnats här godkänner att Region Halland hanterar våra kontaktuppgifter med anledning av vår medverkan i Noomaraton (enligt PUL). Obligatoriskt