Noomaraton

Välkommen till NOOMARATON i Halland 2018, tävlingen där ni gör film på tid! Du och ditt lag har 24 timmar på er - det enda ni får veta är tre platser, tre föremål, ett tema.

Noomaraton. Tävlingen där man gör film på tid!

Noomaraton 2018

  • 1-2 september: Regionala tävlingar i hela landet.
  • Söndagen 2 sept kl 18.00: Regionfinal.
  • Lördagen 29 september: Riksfinal på Filmhuset i Stockholm.

Läs mer om tävlingen på Noomaratons webbplats 

Anmälan

Endast föranmälda lag får delta. Anmälan tas emot fram till klockan 16.00 fredagen den 31 augusti 2018.

Deltagande lag får bestå av max fyra personer. Lagmedlemmar är de som är inblandade i själva produktionen. Skådespelare och statister behöver inte räknas in i laget.

ALLA kan tävla, inga förkunskaper krävs!

Här kan du få support, låna kamera, skådespelare, rekvisita osv:

Vill du hitta lagmedtävlare eller skådespelare? Gå då med i http://www.filmcloud.se! Där finns ett kontaktnät med filmare i hela västra Sverige. Eller efterlys på ”Filmare i Halland” – gruppen på facebook.

Regler

Reglerna för NOOMARATON är desamma i alla deltagande regioner. För kompletta regler kring filmlängd, lagmedlemmar etc se www.noomaraton.se/tavlingsregler

OBSERVERA de skärpta jurykriterierna: Att förutsättningarna (tema, platser och föremål) fyller en funktion för handlingen och visualiseras är centralt för juryns bedömning.

För att er film ska kunna gå vidare i finalen, måste den uppfylla alla kriterier. Filmerna får EJ överträda max 5 minuter och 0 sekunder (prick). Filmerna får inte bryta mot upphovsrätten, dvs inte innehålla bilder eller musik som är upphovsrättsskyddade. Juryn vid regionfinalen kontrollerar detta.

Start

Lördagen den 1 september kl 09.00. Vid starten skickar Kultur i Halland – Film ut ett mejl med de hemliga förutsättningarna till varje lag. Förutsättningarna presenteras även samtidigt på Noomaratons webbsida!

Målgång och inlämning av tävlingsbidrag

Målgången sker på söndag 2 september klockan 09.00. Bidrag som inkommer efter deadline kommer inte att godkännas.

Webbinlämning

Bidraget skickas till samordnaren: emma@movemotion.se via Onedrive eller liknande. Det går också bra att lägga upp filmen på YouTube och skicka länken. Länkarna e-postas till samordnaren senast vid målgång klockan 09.00 på söndagsmorgonen.

OBS! Direktinlämning är inte möjlig.

Regionfinal - Visning och presentation av vinnare

Söndagen den 2 september kl. 18 visas alla deltagande filmer. Plats ej bestämd ännu. Visningen är öppen för allmänheten och entrén är gratis.

Under kvällen korar vi två lyckliga vinnare, som i pris erhåller resa till riksfinalen i Stockholm (en vinnare och ett wildcard) för att representera Halland.

Filmvisningen arrangeras av Kultur i Halland - Film.

Riksfinal

Riksfinalen äger rum på Filmhuset i Stockholm lördagen den 30 september. Finalisterna består av två filmer från varje deltagande region/län. En riksjury utser årets bästa Noomaratonfilm. Riksfinalens pris kommer från de regionala resurscentrumen.

Se tidigare gjorda filmer på Kultur i Halland - Films konto på youtube

Om du vill länka till den här sidan kan du använda länken: www.regionhalland.se/noomaraton 

Noomaraton - anmälningsformulär

På denna sida anmäler du ditt lag till Region Hallands deltävling i Noomaraton.

När du skickar in anmälningsformuläret betyder det att Region Halland kommer att behandla personuppgifterna du angett för din/er medverkan i tävlingen. Läs mer om hur Region Halland hanterar personuppgifter och om dina/era rättigheter i samband med behandlingen på www.regionhalland.se/dataskydd

Allt om regler och inlämning hittar du längre upp på sidan. Mer info om tävlingen finns på http://noomaraton.se/

OBS! När du klickar på "Skicka" i slutet av formuläret: Lämna inte sidan innan du fått en bekräftelse på att din anmälan gått fram.

Vi tillåter att filmen i sin helhet eller utdrag ur den visas i TV, internet, programblad och dylikt i samband med marknadsföring av detta årets och kommande års Noomaraton.

Obligatoriskt

När du skickar in anmälningsformuläret betyder det att Region Halland kommer att behandla personuppgifterna du angett för din/er medverkan i tävlingen. Läs mer på www.regionhalland.se/dataskydd

Jag och samtliga personer vars kontaktuppgifter som lämnats här godkänner att Region Halland behandlar våra personuppgifter med anledning av vår medverkan i Noomaraton. Obligatoriskt

Klicka på skicka och invänta bekräftelsetext här på sidan.