Ledigt jobb

Sjuksköterska sökes till Beroendespsykiatriska öppenvårdsteamet, Halmstad

Sista ansökningsdag: 20 februari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Region Halland gör nu en stor satsning på att utveckla beroende- och missbruksvården. Syftet är att höja kvaliteten genom att skapa en integrerad kedja mellan specialistpsykiatrin, närsjukvården och de sex kommunerna i Halland i nära samverkan med brukarorganisationerna. En avdelning för hela regionen öppnade i september 2016 på Hallands sjukhus Varberg och får fullt utbyggt tolv vårdplatser och fyra platser för tillnyktring.

Samtidigt planeras för tre öppenvårdsteam inom psykiatrin som på sikt ska integreras i samverkansmottagningar med de övriga vårdgivarna. Varje öppenvårdsteam kommer att tillhöra någon av de vuxenpsykiatriska mottagningarna. Teamens uppgift är att stå för medicinsk och psykologisk utredning och behandling. Psykosocial kompetens ska i första hand kommunerna stå för.

Vill du vara med och bygga upp en välfungerande beroendevårdkedja där patienten står i centrum? Vi söker sjuksköterskor till det beroendepsykiatriska öppenvårdsteamet i Halmstad.

Arbetsbeskrivning

De beroendepsykiatriska teamen ska arbeta med utredning och behandling av personer med beroende och omfattande psykiatrisk problematik och komplex beroendeproblematik utan allvarlig psykiatrisk sjukdom. Teamen ska också arbeta med konsultativa insatser riktade till övriga vårdgivare i samverkanskedjan samt till övrig psykiatri. De kommer också att vara delaktiga i uppbyggnaden av den lokala och övergripande vårdkedjan som helhet.

Som sjuksköterska kommer du att arbeta med medicinska bedömningar och behandlingar, nedtrappning av beroendeframkallande medel och abstinensbehandling i öppen vård med personer med beroendeproblematik och psykiatrisk samsjuklighet.
Du kommer också att arbeta med stödjande och motiverande behandlingssamtal samt konsultativt inom teamet, övrig psykiatri och gentemot vårdgrannar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av psykiatri och/eller beroendevård. Specialistutbildning i psykiatri samt psykoterapiutbildning, steg 1 är meriterande. Meriterande är också vidareutbildningar inom beroendeområdet, särskilt kring missbruk/psykiatrisk samsjuklighet. Stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 20 februari. Referensnummer PSH 18/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Observera att vi tillämpar löpande urval och tillsättning i denna rekrytering och därför önskar din ansökan snarast.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Elisabeth Iggström, Avdelningschef

Telefon: 070 601 30 69

Sven-Eric Alborn, Utvecklare Beroendevården

Telefon: 0707-51 61 66

Carina Hansson Zander, Vårdförbundet

Telefon: 035-13 10 00 vxl