Ledigt jobb

Utvecklare litteratur sökes till Regionbiblioteket, Halmstad

Sista ansökningsdag: 2 april Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

I förvaltningen Kultur och skola finns verksamheterna Kultur i Halland, Munkagårdsgymnasiet, Katrinebergs folkhögskola och Löftadalens folkhögskola.

Arbetsbeskrivning

Inom Kultur i Halland bedrivs såväl kulturpolitiskt strategiskt arbete som operativ främjande-, produktions- och arrangörsverksamhet. Kultur i Hallands utvecklingsområden är: dans, film, konst, kulturarv, kultur och hälsa, litteratur, musik, regionbibliotek, samt slöjd och konsthantverk. Vi arbetar också övergripande med kultur för barn och unga, fria kulturaktörer, kulturella och kreativa sektorn, samt med internationella frågor inom kulturområdet. Regionbiblioteksavdelningen består av sju personer och vi arbetar ofta övergripande med varandras frågor.

Ditt uppdrag innebär att i samverkan med andra utveckla litteratur som konstart i Halland. Tillsammans med samarbetspartners kommer du att driva den årliga Halländska bokmässan, Poetry slam samt arrangemanget Hela Halland läser. Tjänsten är placerad i Halmstad men man arbetar över hela regionen.

Kvalifikationer

Vi söker en person som är nyfiken på litteraturens nya uttrycksformer och cross-over. Du har en gedigen och bred erfarenhet av den litterära sektorn, gärna med utblickar till andra konstarter. Din utbildning är förankrad inom den litterära sektorn, exempelvis är du författare, redaktör, översättare, kritiker eller liknande. Producenterfarenhet är meriterande. Du har en djup kunskap om litterär kvalitet och kvalitetsdebatt generellt samt en egen och utvecklad läsprofil.

Lyhördhet, tydlighet och förmåga att se nya lösningar bedöms vara viktiga kvalifikationer för tjänsten. Vidare ser vi att du har en välutvecklad kommunikativ förmåga i tal och skrift. Du har också vana av samarbete och projektarbete. Förståelse för och vana vid marknadsföring av evenemang och kommunikation i sociala medier är en fördel. Goda kunskaper i Officepaketet samt körkort erfordras för tjänsten.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde 2018-08-01 eller enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 2 april. Referensnummer KS 5/18.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Maria Ehrenberg, Avdelningschef/Regionbibliotekarie

Telefon: 035-17 98 61

Linda Tillander, DIK

Telefon: 035-17 98 92