Ledigt jobb

Psykolog sökes till Ungdomsmottagningen, Halmstad

Sista ansökningsdag: 19 februari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa är länsövergripande och omfattar cirka 1100 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision ”Bästa livsplatsen” verkar Ambulans, diagnostik och hälsa för en god hälsa hos befolkningen. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Arbetsbeskrivning

Psykologens arbete handlar om att förebygga ohälsa genom att träffa ungdomar och kartlägga ungdomens situation och mående. Att se till vilka resurser och svårigheter det finns och därefter göra en bedömning av ungdomens behov. I arbetet ingår att stödja, vägleda, motivera och erbjuda behandling för att uppnå psykiskt välbefinnande. Psykologen kommer att delta i den utåtriktade verksamheten mot olika ungdomsgrupper och samverka med övriga instanser som arbetar med ungas psykiska hälsa. Vi ser psykologkompetens som en resurs i mottagningarnas tvärprofessionella arbete där teamarbete och samarbete i arbetsgruppen är speciellt viktig. Kompetensen är också betydelsefull i vårt ständiga förbättringsarbete. Tjänstgöringsort Halmstad. Tjänstgöring kan eventuellt bli aktuell på kringliggande orter.

Ungdomsmottagningen är en lågtröskelverksamhet som är till för ungdomar mellan 13-24 år som behöver hjälp med lindrig psykisk ohälsa och sexuell och reproduktiv hälsa. Det är viktigt att ingen ska diskrimineras på grund av kön, könsidentitet, könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning, ålder eller funktionsnedsättning.

Ungdomsmottagningarna ska präglas av ett tydligt hälsofrämjande perspektiv med ett salutogent normkritiskt förhållningssätt och arbeta utifrån en psykosocial, psykologisk och medicinsk helhetssyn genom ett tvärprofessionellt arbetssätt.

Verksamheterna arbetar med ständig utveckling med hög kvalitet och god tillgänglighet. Arbetet präglas av delaktighet, tillit, engagemang och mångfald. Ungdomsmottagningen är HBT-certifierad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med behörighet att verka inom svensk sjukvård, gärna med erfarenhet av bedömning och behandling av ungdomar och unga vuxna. Sexologisk kompetens är meriterande. Som person har du ett gediget intresse för att arbeta med människor. Du bidrar till att skapa en god laganda i teamet. Vidare har du en god förmåga både att samarbeta men också att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Omfattning
Deltid. 80%. Se Övrigt.
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning.
Tillträde
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2018-12-31.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 19 februari. Referensnummer ADH 4/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!

Region Halland erbjuder dig heltid. Utökning av arbetstiden kan komma att erbjudas vid någon annan arbetsplats.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Catrina Johansson, Verksamhetschef

Telefon: 072-506 27 07

Elisabeth Olsson, Avdelningschef

Telefon: 0705-53 45 59

Bernt Karlsson, Psykologförbundet

Telefon: 035-13 45 35