Ledigt jobb

Kurator sökes till Ungdomsmottagningen, Kungsbacka

Sista ansökningsdag: 5 mars Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa är länsövergripande och omfattar cirka 1100 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision ”Bästa livsplatsen” verkar Ambulans, diagnostik och hälsa för en god hälsa hos befolkningen. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Ungdomsmottagningen är en lågtröskelverksamhet som är till för ungdomar mellan 13-24 år som behöver hjälp med lindrig psykisk ohälsa och sexuell och reproduktiv hälsa. Det är viktigt att ingen ska diskrimineras p.g.a. kön, könsidentitet, könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning, ålder eller funktionsnedsättning. Ungdomsmottagningarna ska präglas av ett tydligt hälsofrämjande perspektiv med ett salutogent normkritiskt förhållningssätt och arbeta utifrån en psykosocial, psykologisk och medicinsk helhetssyn genom ett tvärprofessionellt arbetssätt. Verksamheterna arbetar med ständig utveckling med hög kvalitet och god tillgänglighet. Arbetet präglas av delaktighet, tillit, engagemang och mångfald. Ungdomsmottagningen är HBT-certifierad.

Arbetsbeskrivning

Kuratorns arbete handlar om att förebygga ohälsa genom att träffa ungdomar och kartlägga ungdomens situation och mående. Arbetet innebär även att se till vilka resurser och svårigheter det finns och därefter göra en bedömning av ungdomens behov. I arbetet ingår att stödja, vägleda, motivera och erbjuda behandling för att uppnå psykiskt välbefinnande.

Som kurator kommer du att delta i den utåtriktade verksamheten mot olika ungdomsgrupper och samverka med övriga instanser som arbetar med ungas psykiska hälsa. Vi ser socionomkompetens som en del i navet i mottagningarnas tvärprofessionella arbete där teamarbete och samarbete i arbetsgruppen är speciellt viktig. Som kurator på ungdomsmottagningen arbetar du i team med barnmorska, kurator, psykolog och läkare.

I arbetsuppgifterna ingår också att, tillsammans med övrig personal på mottagningen, hitta metoder för och bedriva hälsofrämjande och utåtriktat arbete.

Placering på Ungdomsmottagningen Kungsbacka.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen. Steg 1-utbildning är meriterande, gärna med KBT-inriktning. Även utbildning i sexologi är meriterande.

Som person är du beslutsam, tar initiativ och arbetar lika bra självständigt som i grupp. Vi ser att du är en god lyssnare, tycker om att arbeta med människor och visar intresse och förståelse. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Tjänsten innefattar kvällsarbete en kväll per vecka.
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning.
Tillträde
Tillträde 2017-07-01. Vikariat t.o.m. 2018-07-01.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 5 mars. Referensnummer ADH 17/17.

Övrigt

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer att ske under vecka 10.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Jessica Bernefjell, Avdelningschef

Telefon: 0721-71 55 57

Carin Lilja, Kurator

Telefon: 0300-56 52 63

Marie Beijerstam Lönnberg, Saco

Telefon: 0340-48 05 14