Ledigt jobb

Sjuksköterskor sökes till Medicinkliniken, avd. 5C, Varberg

Sista ansökningsdag: 18 juni Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Hallands sjukhus består av tre olika sjukhus och tillhör Region Halland. Organisatoriskt styrs sjukhuset av en linjeorganisation som består av fyra olika nivåer: sjukhus-, områdes-, klinik- och avdelningsnivå. Upptagningsområdet för Hallands sjukhus Varberg är ca 160 000 invånare. Sjukhuset erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet, detta gäller även för hjärtsjukvården som bedrivs utefter personcentrerad vård med evidensbaserad, individualiserad behandlingsstrategi. Våra medarbetare är nyckeln till goda resultat i ett flertal nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar. Region Halland har som mål att sjukhuset ska vara i topp tre i Sverige. Den kardiologiska enheten på Hallands sjukhus Varberg sätter ribban lite högre. Vi vill bli bäst!

Avdelning 5C är en kardiologisk vårdavdelning med 25 vårdplatser, varav fyra har avancerad hjärtsjukvård med ST-övervakning. Våra patienter kommer huvudsakligen från akutmottagningen, men vi har även planerade inläggningar från Hjärtmottagningen samt övertag från andra sjukhus. Vi har generellt korta vårdtider och ett högt tempo.

Vanligt förekommande diagnoser på avdelningen är hjärt- och kärlrelaterade sjukdomar samt postoperativ vård efter kranskärls-/klaffoperationer, pacemaker och ICD-inläggningar. En del av våra erfarna sjuksköterskor arbetar även på vår hjärtmottagning med dagsjukvård, elkonverteringar vid förmaksflimmer samt sjuksköterskebaserat mottagningsarbete.

Kardiologin på Hallands sjukhus Varberg satsar på framtiden! Vi behöver därför utöka med 11 sjuksköterskor på Medicinkliniken, Avdelning 5C.

Vill du vara med och sätta prägel på den framtida kardiologiska omvårdnaden?

På vår arbetsplats prioriterar vi fortbildning i olika former. Vi använder oss av strategisk kompetensutveckling (OLIVIA) och du får möjlighet att planera din egen karriärväg tillsammans med avdelningschef utefter verksamhetens mål. Vi ser på dina framgångar som avdelningens framgångar. Som medarbetare hos oss bygger du snabbt upp en god och bred erfarenhet av akutmedicin och vi erbjuder kardiologisk påbyggnadsutbildning (7,5 hp) för de sjuksköterskor som vi ser har intresse och ambitioner inom kardiologin. Akademiska meriter i form av magisterutbildning är en annan del som avdelningen ser som meriterande och gör kompetensutbildningssatsningar på.

Arbetsbeskrivning

Vi förväntar oss att du som sjuksköterska är en del av teamet och levererar hög kvalitet och säkerhet i vården. Du måste gilla ett högt tempo och klara av att ha mycket på gång samtidigt. Hos oss levererar vi god service till både patienter, anhöriga, interna och externa vårdpartners. Vi jobbar multiprofessionellt utifrån personcentrerad vård.

På Avdelning 5C arbetar vi tillsammans för att nå våra uppsatta mål. I framtiden ser vi också att vi ska arbeta utefter processflöden - där vi följer patienten istället för som idag - patienten följer oss. Detta är en chans för dig som vill bli en del av Avdelning 5C:s yrkesstolta team av medarbetare.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Omfattning: Deltid/heltid. Dag och/eller nattjänster.
- Dagtjänst innebär arbetsturer dag/kväll med helgarbete 2 av 5 helger. Arbetstid 38,25 h vecka vid 100 % tjänstgöring.
- Dagtjänst med möjlighet till rotation innebär arbetsturer dag/kväll/natt med minst 20 % nattjänstgöring. Helgarbete 2 av 5 helger. Arbetstid 34 h vecka vid 100 % tjänstgöring.
-Nattjänstgöring. Helgarbete 2 av 5 helger. Arbetstid 34 h vecka vid 100 % tjänstgöring.

Storhelger fördelas jämt över året mellan alla medarbetare.

På Hallands sjukhus påbörjar du som är nyutbildad sjuksköterska eller har högst sex månaders erfarenhet din anställning hos oss med ett basår. Det innebär att du får ett extra stöd under ditt första år som sjuksköterska och en trygg och bred introduktion i yrket.
Du får också:
-Schemalagda utbildnings-, reflektions- och studiebesöksdagar
-Schemalagda träffar med en egen ny-i-yrket-coach
-Möjlighet att välja tjänstgöring på en eller två placeringar

Läs mer om basåret på Hallands sjukhus: https://www.regionhalland.se/om-region-halland/att-jobba-hos-oss/basar/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av arbete som sjuksköterska, men om du är oerfaren och känner att vi är en arbetsplats som passar dig så kommer vi att skola dig till att bli en riktigt bra sjuksköterska. Vi värdesätter högt är att du är noggrann, med god samarbetsförmåga, tycker om att ta ansvar och villig att anta nya utmaningar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid / deltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
11

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 18 juni. Referensnummer HS 57/17.

Övrigt

Tjänsternas omfattning är individuella efter önskemål, dock minst 75 %.
Arbetsplats för avdelningspersonal är varierande då vi schemalägger arbetsuppgifter mellan avdelning, mottagning- och dagvårdsplatser. Detta efter när reell kompetens och yrkeserfarenhet har uppnåtts för varje enskild individ.

Välkommen med din ansökan!

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Andrea Kerwin, Avdelningschef

Telefon: 0340-48 19 95

Åsa Svahn, Vårdförbundet

Telefon: 0340-48 11 41