Ledigt jobb

Utvecklingsledare inom strategisk kulturutveckling till Kultur och Skola

Sista ansökningsdag: 1 augusti Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Inom förvaltningen Kultur och skola finns verksamheterna Kultur i Halland, Munkagårdsgymnasiet, Katrinbergs folkhögskola och Löftadalens folkhögskola. Förvaltningen styrs av Driftnämnd Kultur och skola. Region Halland ansvarar för kulturpolitiken på regional nivå. I detta arbete samverkar vi med statlig och kommunal kulturpolitik. Kultur har stor betydelse för regional utveckling och identitet. Inom Kultur i Halland bedrivs såväl kulturpolitiskt strategiskt arbete som operativ främjande-, produktions- och arrangörsverksamhet.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som utvecklingsledare inom strategisk kulturutveckling innefattar implementering och uppföljning av den regionala kulturpolitiken inom ramen för kultursamverkansmodellen. Du kommer att driva olika strategiska utvecklingsfrågor genom t.ex. utredningar, analyser och beredning av beslutsunderlag. Arbetet innebär processledning och samverkan med olika aktörer inom kommuner, professionellt kulturliv och civilsamhället. Arbetsuppgifterna innebär också insamling och kvalitativ analys av genomförda insatser. Du kommer vidare att arbeta med handläggning av regionalt kulturstöd. Arbetet sker i samarbete med sakkunnig personal på Kultur i Halland. I rollen som utvecklingsledare kommer du att företräda Region Halland i nationella sammanhang samt söka och utveckla samarbeten med andra områden inom regional utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med kulturvetenskaplig inriktning eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av utvecklingsarbete inom kultursektorn i rollen som t.ex. kulturutvecklare eller projektledare. Du har ett brett kulturintresse och är intresserad av kulturens roll i samhället. Du trivs med att arbeta processinriktat och att i dialog driva utvecklingsfrågor. Uppföljning, utvärdering och analys intresserar dig och du förenar ett analytiskt och kritiskt förhållningssätt med ett öppet och nyfiket intresse för konst och kultur. Då arbetet innebär mycket kontakter är det viktigt att du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer, kan kommunicera och samarbeta med många olika aktörer och leda arbetsgrupper och processer mot gemensamma mål.

Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till ett gott arbetsklimat. Som person tror vi att du är självständig, analytisk och har lätt för att kommunicera i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Goda datorkunskaper förutsätts. B-körkort önskvärt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde 2018-09-15 eller enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 1 augusti. Referensnummer KS 13/18.

Övrigt

Intervjuer kommer att genomföras den 14/8 samt 16/8.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Anette Johansson, Stabschef

Telefon: 035-17 98 23

Eva Nyhammar, Förvaltningschef

Telefon: 035-17 98 89

Linda Tillander, DIK

Telefon: 035-17 98 92

Dragica Grahovac , Saco

Telefon: 073-302 15 43