Ledigt jobb

Utvecklare läsfrämjande sökes till Regionbiblioteket, Halmstad

Sista ansökningsdag: 2 april Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

I förvaltningen Kultur och skola finns verksamheterna Kultur i Halland, Munkagårdsgymnasiet, Katrinebergs folkhögskola och Löftadalens folkhögskola.

Arbetsbeskrivning

Inom Kultur i Halland bedrivs såväl kulturpolitiskt strategiskt arbete som operativ främjande-, produktions- och arrangörsverksamhet. Kultur i Hallands utvecklingsområden är: dans, film, konst, kulturarv, kultur och hälsa, litteratur, musik, regionbibliotek, samt slöjd och konsthantverk. Vi arbetar också övergripande med kultur för barn och unga, fria kulturaktörer, kulturella och kreativa sektorn, samt med internationella frågor inom kulturområdet. Regionbiblioteksavdelningen består av sju personer och vi arbetar ofta övergripande med varandras frågor.

Uppdraget innebär att tillsammans med biblioteken i Halland utveckla metoder och kompetenser kring det läsfrämjande arbetet, i synnerhet kopplad till bibliotekslagens prioriterade grupper (funktionsvariationer, minoritetsspråk och personer med annat modersmål än svenska, gäller både barn och vuxna). Stor tonvikt läggs på förmågan att se läsfrämjandearbetet som ett led i ett socialt hållbart samhälle och en demokratisk funktion. Medel för tjänsten kommer från Statens treåriga satsning på biblioteksverksamhet.
Tjänsten är placerad i Halmstad men man arbetar över hela regionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har bibliotekarieutbildning eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig, gärna utbildningar som inkluderar
läsfrämjandearbete. Det är en fördel om du har genomgått någon av de breda läsfrämjandekurser som Regionbiblioteken Stockholm och Halland samt Kultur i Väst genomfört: MVG, MUSA, ViSA och LiSA. Du har en egen och utvecklad läsprofil och är nyfiken på litteraturens nya uttrycksformer och cross-over.
Bred läskompetens förutsätts samt vana av att ingå i läsfrämjande situationer. Kunskaper om de prioriterade grupperna är meriterande.

För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du är en person med förmåga att inspirera och hitta nya och kreativa lösningar. Du kan på ett pedagogiskt sätt förmedla dina idéer och tankar och du bidrar aktivt till ett kollegialt lärande. Vi ser också att du har förmåga att tillgodogöra dig relevant forskning. Goda kunskaper i Officepaketet samt körkort erfordras för tjänsten.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning.
Varaktighet
6 månader eller längre.
Tillträde
Tillträde snarast möjligt. Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-12-31 förutsatt att statlig beslut fattas.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 2 april. Referensnummer KS 6/18 .

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Maria Ehrenberg, Avdelningschef/Regionbibliotekarie

Telefon: 035-17 98 61

Linda Tillander, DIK

Telefon: 035-17 98 92