Ledigt jobb

Läkare sökes till psykosteamet i Varberg

Sista ansökningsdag: 26 februari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 650 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer. Dess tre vecksamhetsområden är BUP, Vuxenpsykiatri Heldygnsvård och Vuxenpsykiatri Öppenvård. Det medicinska ledningsansvaret förvaltas i en parallell delegationsstruktur, med medicinskt ledningsansvariga läkare både lokalt på enheterna och övergripande för varje verksamhetsområde.

Arbetsbeskrivning

Vi söker psykiatriker till vår välfungerande och stabila öppenvårdsmottagning i Varberg. Öresundstågens täta avgångar gör pendlingsavståndet från Göteborg bekvämt. Vi erbjuder goda villkor och bra arbetsmiljö. Vi söker nu överläkare med ansvar för psykosteamet.

Till arbetsuppgifterna hör bland annat:
• Psykiatriskt utrednings- och behandlingsarbete i enlighet med klinikens riktlinjer
• Samarbete med övrig personal för att ge god psykosocial behandling
• Delta i utvecklingsprojekt och dagligt förbättringsarbete

Som läkare hos oss har du mycket goda möjligheter att vara med och utveckla vården genom din kunskap och ditt engagemang. Om du är intresserad av forskning finns goda möjligheter att tillgodose dessa ambitioner. Du har ansvar för ett välfungerande tvärprofessionellt team med erfarna och kompetenta medarbetare. Teamet hanterar en stabil patientstock om ca 150 patienter. Psykosteamet är i full gång att implementera integrerad psykiatri enligt FACT-modellen. Du ingår i jourlinjen vid heldygnsvården i Varberg.

Öppenvården erbjuder psykiatri nära invånarna, med mottagningar i varje kommun. Vid de större mottagningarna finns en utvecklad subspecialisering. Verksamhetsområdet har kommit långt med sitt systematiska förbättrings- och kvalitetsarbete. Våra riktlinjer för Bipolär Sjukdom belönades med årets förbättringspris på Bipolärdagen. En beroendepsykiatrisk vårdkedja byggd på modern kunskap håller på att slutföras. Innovativa lösningar har bidragit till att vi kunnat gå tvärt emot den nationella utvecklingen och halverat behovet av hyrläkare på ett år. Årets medarbetare inom Region Halland var en av våra driftiga och kunniga avdelningschefer. Öppenvården är ett verksamhetsområde som utveckas i rask takt och med höga ambitioner. Inom vuxenpsykiatrin är vi 44 tillsvidareanställda läkare, varav 15 ST-läkare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri, alternativt är du ST-läkare i psykiatri och är i slutfasen av din ST-utbildning. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med öppenvårdspsykiatri. Både teamarbetet kring patienterna och det löpande utvecklingsarbetet på mottagningarna bygger på engagemang och samarbetsförmåga.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 26 februari. Referensnummer PSH 15/18.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Aslak Iversen, Verksamhetschef

Telefon: 0730-57 24 45

Mats Karlsson, Överläkare, psykosteamet Varberg

Telefon: 035-13 10 00 (vxl)

Linda Hedberg, Avdelningschef VPM Varberg

Telefon: 035-13 10 00 (vxl)

Björn Söderström, Hallands Läkarförening

Telefon: 0340-48 10 00 (vxl)

Inger Bermlid, Hallands Läkarförening

Telefon: 035-13 10 00 (vxl)